avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Reducerea timpului de munca salariata cu timp partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Reducerea timpului de munca salariata cu timp partial

Buna ziua,

In Art. 13 din OUG96/2003 se mentioneaza ca:
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

Intrebarea mea este: pentru gravidele care au durata programului de 7 ore/zi, 35 ore/saptamana cum se procedeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:00, 10 Iulie 2013
1. Asa este, pentru ca daca au program de 6 ore pe zi deja propramul normal este redus cu o patrime.

2. Ca sa nu mai vorbim de persoanele care lucreaza cu mai putin de 6 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma redusa la gravide? smeagull smeagull Buna ziua, Salariata gravida beneficiaza de reducerea programului normal de 8 h, la 6h/zi (in baza adeverintei medicale, conform OUG 96). Salariatei i se ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de munca pentru gravide cretunicoleta cretunicoleta Buna ziua. Am o situatie aparte la serviciu: o viitoare mama, care a adus o scrisoare-recomandare de la medic in vederea reducerii programului de lucru cu 2 ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata are obligatia sa declare sarcina la itm si medicina muncii? danielraduclarinet danielraduclarinet Buna ziua, avand in vedere ca este angajata la o firma care sediul il are in alt oras, iar la locul de munca nu exista resurse umane, angajata este obligata ... (vezi toată discuția)