avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis fara aducere la cunostinta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis fara aducere la cunostinta

Am fost contactat telefonic de o persoana ce s-a recomandat ca politist in cadrul Serviciului Politie Rutiera din judetul de domiciliu, fiind invitat la sediu. Initial nu a vrut sa-mi comunice motivul, iar ulterior, la insistentele mele, mi-a comunicat ca as avea permisul suspendat si ca risc Dosar Penal pentru conducere fara permis. Din nou, nu a vrut sa-mi comunice motivul pentru care as avea permisul suspendat, la care eu i-am cerut sa ma instiinteze pe cale oficiala, neavand incredere in legatura cu acea discutie telefonica. Mi s-a spus ca voi fi contactat la domiciliu, ceea ce nu s-a intamplat deocamdata (a trecut mai mult de o saptamana desi domiciliez in aceeasi localitate cu sediul Serviciului Politiei Rutiere).

Intrebarea mea este: risc Dosar Penal in cazul in care nu am fost instiintat oficial ?
Daca permisul meu a fost considerat suspendat si mi s-a spus ca risc Dosar Penal, nu ar fi trebuit ca perioada de suspendare se fi terminat, in caz ca aceasta era mai veche (nu mi s-a comunicat data de la care imi este suspendat permisul) ?

In alta ordine de idei, este foarte probabil ca procedurile legale sa nu se fi respectat cu privire la faptele pentru care mi s-a suspendat permisul de cinducere, eu neavand cunostinta de vreun proces verbal care ar putea duce la sanctiunea de suspendare a permisului.
Cel mai recent răspuns: latin , utilizator 14:37, 24 Martie 2009
Mi-au suspendat permisul "din oficiu" din 10.02.2009 pana in 10.03.2009 pentru cumul de puncte la data de 20.10.2007.

In data de 13.02.2009 am fost oprit pentru radar, si ca urmare am aflat ca mi se va intocmi Dosar Penal pentru conducere cu permisul suspendat.

Eu nu am primit nici Procesul Verbal din 20.10.2007, nici cel din 13.02.2009 si nici instiintare ca mi se va suspenda permisul pentru cumul de puncte.
Corect ar fi ca cei de la politie sa va trimita acasa o notificare prin care vi se solicita sa predati permisul in 5 zile , acesta fiind suspendat in baza art .....(acumularii de n puncte) pe o perioada de ....zile. Iar dumneavoastra aveti obligatia sa predati permisul. de vreme ce nu ati primit asa ceva, nu aveati de unde sa stiti ca permisuyl a fost suspendat.
daca a zis ca vi se intocmeste dosar pentru conducerea autovehicului cu permisul suspendat veti fi chemat la declaratii de catre organul de cercetare penala. Ar fi bine sa mergeti insotit de un avocat. Trebuire sa solicitati sa vi se prezinte faptul ca v-a fost comunicat acel proces verbal si aceeea notificare.
Asta urmeaza sa fac, dar pana voi fi chemat sa dau declaratii, am vreo posibilitate de a contesta faptul ca nu am dreptul sa conduc? In acest caz, am dreptul la dovada cu drept de circulatie?
Permisul v-a fost retinut?
Permisul este la mine, doar ca la politie am mi s-a comunicat verbal ca: "in baza de date permisul este retinut in vederea anularii, pana la solutionarea dosarului".
In concluzie ma pot astepta oricand, daca voi fi oprit de vreun agent, sa mi se faca un nou dosar pentru conducere fara permis.

Alte discuții în legătură

Ce mi se poate intampla in urmatorul caz Madalin Vintila Madalin Vintila Pe data de 01.04.2009 am avut de facut un drum in interes de serviciu la Bacau. In drumul meu spre Bacau am avut nesansa sa fiu prins prin localitate cu viteza ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta SergiuCluj SergiuCluj buna seara domnilor si doamnelor! Am si eu o mica nelamurire asupra legii si actualizarea deciziilor instantelor in baza de data, a politiei rutiere in cazul ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie de care n-am stiut jericho33 jericho33 buna ziua. am primit instiintare acasa ca trebuie sa predau permisul din cauza cumului de puncte.....stiam ca nu am cumul de puncte asa ca m am prezentat la ... (vezi toată discuția)