avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la dreptul de proprietate

Buna ziua,

Impreuna cu fostul meu partener am achizitionat prin credit ipotecar un imobil ai carui proprietari suntem in cota-parte egala.

Am decis sa preiau integral creditul si sa devin unic proprietar al respectivului imobil, am primit si acceptul bancii in acest sens; s-a facut deja novatia contractului de credit.

Acum ne-am poticnit la modalitatea prin care el renunta la dreptul de proprietate, dat fiind faptul ca mi-am asumat in totalitate obligatia de plata a creditului. Ce fel de act putem incheia?
Am consultat un notar si ni s-a spus ca in Romania nu exista posibilitatea de a renunta la dreptul de proprietate si unica varianta ar fi contractul de vanzare-cumparare. Ulterior ne-a propus varianta unui partaj.
Ce ma sfatuiti? Care ar fi cea mai buna varianta dpdv al costurilor?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:44, 24 Iulie 2013
Certificatul energetic este obligatoriu numai la vanzare si inchiriere.
Exista aici pe site, un articol interesant, in care se mentioneaza ca ar fi necesar si la donatie.
Eu as zice ca e necesar si la partaj, pentru ca, nu-i asa, partajul este constitutiv de proprietate, mai nou, deci opereaza un tranfer de proprietate. De fapt, nu ca ar fi necesar ci ca probabilitatea de a fi solicitat sa fie foarte mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru inchiriere sau vanzare apartament Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Suntem co-proprietari cu sotia (50% fiecare) la un apartament. Daca dorim sa il dam cu chirie sau sa il vindem, dar eu sunt plecat din ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic danielharaga danielharaga Buna ziua, Stiti cumva daca este obligatoriu sa prezinti si certificat energetic pt. a inchiria o locuinta ( in Iasi ) ???? Multumesc .... (vezi toată discuția)
Certificat energetic Costin85 Costin85 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament cu 2 camere ,iar timpul este prea scurt pentru vanzator, care locuieste in alta tara , iar concediul i se ... (vezi toată discuția)