Tatal ,nascut in 13 noiembrie 1922,disparut de la domiciliul in urma cu 8 ani,posibil mort intr-un accident de masina : acum ~7 ani, eu si fratii mei am dat declaratii ca in urma fotografiilor ar fi el......interesul a fost sa declaram ca avea probleme mintale..... cea ce in mare parte era adevarat.Problema consta ca in urma achetei nu avem nici un rezultat ....nici macar un certificat de deces....Suntem constienti ca nu ar fi posibil sa mai traiasca .....nu stim nimic de el de atata timp...plus varsta inaintata.....in urma anchetei nu am primit nici un raspuns....ni s-a spus sa luam legatura cu un avocat....de ce?Nu ne-am gandit sa cerem nici o despagubire... .....Ce pasi trebuie sa facem pentru eliberarea unui certificat de deces?Cu stima ...astept raspuns....
Solicitati oficial procurorului responsabil sa comunice stadiul cercetarilor eventual solutia dispusa in cauza si clarificarea situatiei cu care va confruntati
Daca nu se solutioneaza la nivelul parchetului,ramane varianta sa promovati actiune in instanta
Art. 49
(1) In cazul in care o persoana este disparuta si exista indicii ca a incetat din viata, aceasta poate fi declarata moarta prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate, daca au trecut cel putin 2 ani de la data primirii ultimelor informatii sau indicii din care rezulta ca era in viata.
(2) Daca data primirii ultimelor informatii sau indicii despre cel disparut nu se poate stabili cu exactitate, termenul prevazut in alin. (1) se socoteste de la sfarsitul lunii in care s-au primit ultimele informatii sau indicii, iar in cazul in care nu se poate stabili nici luna, de la sfarsitul anului calendaristic.
Cererea se depune la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu cunoscut al disparutului, judecata va avea loc in prezenta procurorului.
Va intemeiati cererea pe art 49 si urmatoarele din noul cod civil si art 943 si urmatoarele din noul cod de procedura civila.
Persoana disparuta
mihanrox
buna seara. in cazul in care un membru al familiei este disparut (nu se stie nimic de el de mai bine de 10 ani , fiind cautat inclusiv de politie pentru ... (vezi toată discuția)