avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident cu bicicletele intre doi minori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident cu bicicletele intre doi minori

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajute cineva intr-o problema care ma chinuie de ceva vreme.
In urma cu trei saptamani unul din copiii mei care are 16 ani ,se intorcea dintr-o localitate vecina impreuna cu un prieten de 14 ani,ambii deplasandu-se pe cate o bicicleta.La un moment dat ,baiatul de 14 ani a inceput sa mearga cu bicicleta pe contrasens, situatie in care ,baiatul meu l-a avertizat sa mearga pe unde trebuie ,ca nu e bine ce face ,mai ales ca se apropia o curba si exista pericolul ca un posibil conducator auto sa nu-l poata vedea. Cum in acea zi ,vantul batea destul de tare ,iar baiatul de pe contrasens ,tinea ghidonul bicicletei doar cu o mana si nu era deloc atent ,nu auzea cele ce i se spuneau. Vazand aceasta situatie ,baiatul meu ,in incercarea de a se face auzit,s-a apropiat de bicicleta prietenului sau,moment in care s-au dezechilibrat amandoi ,baiatul meu a reusit sa coboare de pe bicicleta fara sa cada ,prietenul sau ,in schimb ,datorita faptului ca unul dintre adidasi se agatase in lantul bicicletei ,a cazut ,lovindu-se foarte tare la cap. Dupa impact , baiatul cazut a facut criza de epilepsie ,dupa spusele baiatului meu si dupa descrierea starii in care se afla .Dupa ce un localnic ,l-a intepat in deget si-a revenit pentru cateva clipe ,dupa care a lesinat si de atunci acest copil este in coma,dupa spusele parintilor sai iar eu nu stiu ce se poate intampla in urma acestui accident nefericit . Mentionez ca parintii acestui baiat au declarat ca nu au pretentii si nu au depus plangere , Eu nu ma pricep si nu inteleg : poate cineva avea pretentii de vreun fel in astfel de situatii ? Pana la urma a fost un accident stupid ,intre doi copii ,nu si-a dorit nimeni asta si nu a facut nimeni,nimic ,in mod intentionat.In procesul verbal incheiat de catre Politie , in urma reconstituirii accidentului,nu s-a consemnat nimic din cele relatate de mine ,mai sus,s-a spus doar ca baiatul meu l-a acrosat pe celalalt baiat.Intrebarea mea este ,ce se va intampla ,pana la urma cu baiatul meu, care nici el nu este tocmai bine ,dupa socul prin care a trecut ,dar asta este ,o alta discutie.La sugestia politistului care s-a ocupat de caz ,tinem legatura cu parintii copilului , ne interesam zilnic ,de starea lui si i-am ajutat financiar ,desi suntem o familie cu patru copii ,care traim ,mai mult decat modest.In speranta ,ca voi gasi raspunsul astepat,va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 17:33, 29 Iulie 2013
Buna ziua,
Multumesc din suflet tuturor acelora care si-au rapit din timpul domniilor lor pentru a raspunde solicitarii mele.
As indrazni sa-i raspund si eu domnului Mihail 2803 prin a spune asa :
Dumneavoastra, vi se pare ca nu relatez adevarul ,cel mai probabil din cauza ca sunteti obisnuit sa intalniti la tot pasul ( ca si mine ,dealtfel ) oameni pentru care a minti este echivalent cu a respira,eu va spun totusi ,fara pretentia sa ma credeti,ca mai exista ,desi putini si oameni care detesta minciuna si care oricat ar dori sa -si apere copilul sau sa iasa dintr-o situatie complicata,nu ar recurge la minciuna pentru ca pur si simplu ,principiile dupa care incearca sa-si traiasca viata contravin cu acest lucru .Nu stiu daca din pacate sau din fericire ,ma numar si eu printre acesti oameni care detesta minciuna sub toate aspectele ei,oameni carora le place sa traiasca demn ,asa incat sa nu aiba a se teme sau a se rusina de nimeni se de nimic. Eu cred cu tarie ca adevarul este cel care ne face liberi si ,da ,cred ca merita sa o spun ca D-zeu iubeste astfel de oameni si El este cel care vegheaza ca lucrurile sa se aseze pe fagasul lor normal.
Va multumesc pentru raspuns,pentru parerea dvs,sunt utile si astfel de raspunsuri pentru ca era posibil sa fac si eu parte din categoria oamenilor despre care am vorbit mai sus si-atunci ,acest raspuns mi-ar fi dat de gandit.
In apararea domnului, nu cred ca va banuieste ca mintiti ci pur si simplu fiind atat de implicata emotional este posibil sa incercati sa va aparati fata de noi cei de pe forum (mi se pare absolut normal ca o mama sa fie subiectiva cand povesteste asa ceva)
Nu vreau sa fiu rau dar dvs (Macalau Tatiana) ati relatat ceea ce v-a spus copilul dvs, ca mama sunteti in stare sa credeti tot ceea ce va spune copilul si desigur acum veti spune ca fiul dvs nu a mintit niciodata sau ca nu minte niciodata. Pur si simplu nu ma intereseaza daca minte sau spune adevarul.
Eu v-am spus, ca de altfel si alti colegi de pe forum, ceea ce puteti face ca sa iesiti din impas astfel incat sa fie bine pt ambele parti. Nu conteaza cine si cum a provocat accidentul, important este ca nu a murit nimeni (aceasta din urma ar fi fost o situatie grava si fara iesire). Aveti posibilitatea ca in fatza organelor judiciare sa va impacati cu parintii victimei si acestia sa declare faptul ca v-ati impacat si nu au pretentii prezente si viitoare (atentie la aceasta expresie ca este f important sa fie mentionata in declaratie). Lucrurile se vor aranja , copiii cresc si au posibilitati si resurse de vindecare mult mai mar ca adultii si tratamentele dau rezultate in cele mai multe cazuri.
Acum dupa ce ati aflat unde va situati va mai dau un sfat, noi cei de pe forum v-am facut niste recomandari in functie de datele care le-am avut la dispozitie dar pt ca sa aveti garantata izbanda, va recomand sa consultati si chiar sa angajati un avocat care va lua la cunostinta de intregul material probator si va sti cum sa puna problema in fatza organelor judiciare astfel incat sa depasiti cu bine acest impas.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
Qubik, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu un biciclist mimisto mimisto Ieri seara sotul meu (sofer) a fost implicat intr-un accident rutier cu un biciclist care s-a ranit la un picior cu axul pefalei de la bicicleta ( pedala ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minor anonim anonim Daca voi divorta de sotul meu, cui ii va fi incredintat copilul? Trebuie sa va spun ca baiatelul nostru are 1 an si 2 luni si de la 3 luni l-a crescut ... (vezi toată discuția)
Furt bicicleta - piese schimbate tynatwine tynatwine Mi s-a furat bicicleta in 9.06 . Nu eram eu cu ea in momentul furtului. Persoana respectiva a dat declaratie la politie. Ieri au gasit bicicleta, dar piesele ... (vezi toată discuția)