avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nedumerire lipsa in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nedumerire lipsa in gestiune

Am si eu o intrebare: se poate imputa marfa degradata care la un inventar de predare-primire a fost ascunsa printre cea valabila in mijlocul si pe baza de jos a paletilor , si care a fost ulterior descoperita, se poate imputa aceasta dauna comisiei de inventariere careia nu i-a fost acordata conditiile necesare desfasurarii inventarului ? Si prin conditii necesare spun ca nu a fost numit un manipulant sa ajute la desfacerea paletilor si la verificare fiecarei cutii din palet precum si a spatiului necesar aranjarii marfii despaletate. Am nevoie de raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 26 Iulie 2013
Se poate imputa asa ceva comisiei de inventariere. Comisia de inventariere trebuie sa ia o serie de masuri organizatorice si anume:
a) inainte de inceperea operatiunii de inventariere sa ia de la gestionarul raspunzator de gestiunea bunurilor o declaratie scrisa, semnata si datata din care sa rezulte daca:
gestioneaza bunuri si in alte locuri de depozitare; in afara bunurilor unitatii respective, are in gestiune si alte bunuri apartinand tertilor, primite cu sau fara documente;are plusuri sau lipsuri in gestiune, despre a caror cantitate sau valoare are cunostinta; are bunuri nereceptionate sau care trebuie expediate (livrate), pentru care s-au intocmit documentele aferente; a primit sau a eliberat bunuri fara documente legale; detine numerar sau alte hartii de valoare rezultate din vanzarea bunurilor aflate in gestiunea sa; are documente de primire-eliberare care nu au fost operate in evidenta gestiunii sau care nu au fost predate la contabilitate.

b) sa identifice toate locurile (incaperile) in care exista bunuri ce urmeaza a fi inventariate;

c) sa asigure inchiderea si sigilarea spatiilor de depozitare, in prezenta gestionarului, ori de cate ori se intrerup operatiunile de inventariere si se paraseste gestiunea.

etc.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte la comisia de inventariere bunuri -lipsa??? Ramona24 Ramona24 Salutii! Ce anume trebuie sa faca un presedinte la comisia de inventariere a bunurilor achizitionate de institutia lui si montate in alt ... (vezi toată discuția)
Oprire salariu pentru lipsa in gestiune kinder_doina kinder_doina Buna ziua!Lucrez la un Magazin alimentar si in fiecare saptamana facem inventar.dupa inventar semnam niste declaratii.pana acum nu prea au iesit bine ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa gestionarului vbebis@yahoo.com vbebis@yahoo.com Sunt gestionar la o sc. Am fost chemat telefonic la un inventar inopinat dar in acel moment ma aflam deja in provincie, a doua zi fiind liber. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)