avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Bravo a si b raspunsuri corecte :D
saandyf a scris:

adi_09 a scris:

saandyf a scris:

Actiunea prin care se solicita pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de vanzare cumparare a unui imobil este o actiune personala, nu reala, nu? Competenta teritoriala este la locul imobilului?

e actiune personala, competenta e cea de drept comun. nu are treaba imobilul aici.

da, asa e, am zis tampenii. Multumesc Adi.

Exista un ril...actiune personala imobiliara
Ma alatur si eu lui Artax...va urez bafta maxima...mai aveti fff putin...modul in care abordati aceste ultime zile trebuie sa se plieze pe felul vostru de a fi pt a putea da tot acolo in sala...sfaturi
- mergeti cu ceas, ca sa aveti evidenta clara a timpului, scadeti 30 sau 40 minute pt imbulinat...veti avea nevoie e o presiunefantastica in sala
- impartiti cele 3 ore jumate la 4 si calculati cat timp aveti pe materie dupa aia vedeticat timp putetialoca pe intrebare...la unele nu veti aveanevoie de acel timp dar la altele...
- cititi intrebarile fffff atent...urmariti fiecare cuvant sa nu scapati, un doar, numai, fiecare, intotdeauna, si, sau....astea fac diferenta....eu le am citit ca sa aud in cap fiecarecuvant...si tot am gresit ...
- foarte mare atentie la imbulinat...sa nu mergeti aiurea cu bulinnele si sa va dati seama la final...verificati de 2 ori minim
- atentie la transpiratie...poate picura sise face semn...si.....sper sa nu aveti calduri ca anii trecuti...
-aveti incredere in voi si in primul instinct, de obyei e cel bun...nu va suciti maiales cand imbulinati, deja sunteti fff obositi si posibilitatea de a schimba cu un raspuns prost e fff mare...stiuca tentatia e mare dar..
Astea ar fi asa sfaturi practice...eu le-am aplicat..la final pe ciorna au fost 80 puncte iar punctajul oficial 79...a trecut un an dar si acumtin minte presiuneadin sala dar mai ales bucuria enorma din momentul care mi am socotit punctele
Va doresc din suflet sa simtiti si voi bucuria reusitei!!!!

c_m a scris:

saandyf a scris:

adi_09 a scris:

saandyf a scris:

Actiunea prin care se solicita pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de vanzare cumparare a unui imobil este o actiune personala, nu reala, nu? Competenta teritoriala este la locul imobilului?

e actiune personala, competenta e cea de drept comun. nu are treaba imobilul aici.

da, asa e, am zis tampenii. Multumesc Adi.

Exista un ril...actiune personala imobiliara
Ma alatur si eu lui Artax...va urez bafta maxima...mai aveti fff putin...modul in care abordati aceste ultime zile trebuie sa se plieze pe felul vostru de a fi pt a putea da tot acolo in sala...sfaturi
- mergeti cu ceas, ca sa aveti evidenta clara a timpului, scadeti 30 sau 40 minute pt imbulinat...veti avea nevoie e o presiunefantastica in sala
- impartiti cele 3 ore jumate la 4 si calculati cat timp aveti pe materie dupa aia vedeticat timp putetialoca pe intrebare...la unele nu veti aveanevoie de acel timp dar la altele...
- cititi intrebarile fffff atent...urmariti fiecare cuvant sa nu scapati, un doar, numai, fiecare, intotdeauna, si, sau....astea fac diferenta....eu le am citit ca sa aud in cap fiecarecuvant...si tot am gresit ...
- foarte mare atentie la imbulinat...sa nu mergeti aiurea cu bulinnele si sa va dati seama la final...verificati de 2 ori minim
- atentie la transpiratie...poate picura sise face semn...si.....sper sa nu aveti calduri ca anii trecuti...
-aveti incredere in voi si in primul instinct, de obyei e cel bun...nu va suciti maiales cand imbulinati, deja sunteti fff obositi si posibilitatea de a schimba cu un raspuns prost e fff mare...stiuca tentatia e mare dar..
Astea ar fi asa sfaturi practice...eu le-am aplicat..la final pe ciorna au fost 80 puncte iar punctajul oficial 79...a trecut un an dar si acumtin minte presiuneadin sala dar mai ales bucuria enorma din momentul care mi am socotit punctele
Va doresc din suflet sa simtiti si voi bucuria reusitei!!!!

Multumim c_m pentru sfaturi, foarte utile!!! Ma bucur ca n ai uitat de cei care trec acum prin emotiile prin care ai trecut si tu...
Cine e pe receptie si face pauza de niste grile? :D

Atrage nulitatea neconditionata de existenta unei vatamari:

a)in toate cazurile, incalcarea dispozitiilor referitoare la cerinte lgale extrinseci actului de procedura

b)incalcarea prevederilor referitoare la constituirea instantei

c)incalcarea dispozitiilor referitoare la timbrarea cererii de chemare in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
saandyf, utilizator
In cazul nulitatii conditionate de existenta unei vatamari:

a)partea care invoca nulitatea trebuie sa dovedeasca intotdeauna vatamarea produsa
b)actul de procedura este lovit de nulitate daca prin nerespectarea cerintei legale, de fond sau de forma, s-a adus partii o vatamre care nu poate fi inlaturata decat prin desfiintarea acestuia
c)expres prevazute de lege, vatamarea este prezumata relativ.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)