avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
ce modificare sunt la civil , ncpc , de la data publicarii anuntului de organizare a ex de anul trecut , si pana la data anuntului de anul acesta ? respectiv la penal si proc pen , din feb 2014 si pana la data anuntului de anul acesta ?? la penal si pp , avem hotarari prealabile de invatat , dar la civil si proc civ , avem hotarari prealabile , ril uri , exceptii de neconstitutionalitate , etc ?
sporrr gramada ! :)
Ce liniste e prin zona.
Mai puteti invata ? :)) :sticktongue:
adi_09 a scris:

Ce liniste e prin zona.
Mai puteti invata ? :)) :sticktongue:

Eu unul am ajuns la saturaţie :strambatura: Deci nu mai pot cu procedura asta penală...

Art. 250
Contestarea măsurilor asigurătorii

(6) Împotriva modului de aducere la îndeplinire a măsurii asigurătorii luate de către judecătorul de cameră preliminară ori de către instanţa de judecată, procurorul, suspectul ori inculpatul sau orice altă persoană interesată poate face contestaţie la acest judecător ori la această instanţă, în termen de 3 zile de la data punerii în executare a măsurii.
(7) Contestaţia nu suspendă executarea şi se soluţionează, în şedinţă publică, prin încheiere motivată, cu citarea părţilor, în termen de 5 zile de la înregistrarea acesteia. Participarea procurorului este obligatorie.

Am bolduit perlele.
1)Suspect în camera preliminară ori în faza judecăţii?
2) Dacă măsura se dispune de JCP, soluţionarea contestaţiei în faza camerei preliminare se face în şedinţă publică? Care-i raţiunea, având în vedere că procedura camerei preliminare este nepublică, de ce această excepţie?

e, pai pe considerentul asta si la inlocuirea masurilor preventive in faza judecatii (242 alin 10), unde stim care e regula, se face in camera de consiliu. cel mai prost cod ever. nu stiu cat de prost era vechiul, dar eu l am inteles si l am zbarnait.
Ultima modificare: Joi, 21 August 2014
Nicoleeta, utilizator
Nono tu vrei sa faci 100 ...bravo tie...eu nici nu mai vreau sa-mi mai amintesc de neconcordante ca mi-e greata.
Aici contestatia se judeca conform regulii generale a contestatiei....in sedinta publica...art 425 ind 1

Io Adi nu prea mai am niciun chef...citesc din inertie :P

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)