Constituite infractiune fapta celui care promite, ofera, sau da bani sau alte folose unui functionar public asimilat pentru indeplniirea unui act ?
Udroiu nu zice nimic de aceasta varianta, dar cred ca nu e fapta penala avand in vedere art 290 (care spune "in conditiile aratate") si art. 289 alin. 2, cand fapta sav. de functionarul public asimilat este infractiune numai in forma neindeplnirii sau intarzierii indeplinirii actului.
Desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului parat:
a)este posibila chiar daca s ar retine, printre altele, ca raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila din cauza unei boli de care sufera paratul
b)nu e posibila in niciun caz in care din probe rezulta ca raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila din cauza unei boli de care sufera paratul
c)poate fi dispusa numai daca motivele temeinice ce au afectat grav raporturile din soti sunt imputabile paratului
adi_09 a scris:
Constituite infractiune fapta celui care promite, ofera, sau da bani sau alte folose unui functionar public asimilat pentru indeplniirea unui act ?
Udroiu nu zice nimic de aceasta varianta, dar cred ca nu e fapta penala avand in vedere art 290 (care spune "in conditiile aratate") si art. 289 alin. 2, cand fapta sav. de functionarul public asimilat este infractiune numai in forma neindeplnirii sau intarzierii indeplinirii actului.
parerea mea este ca nu e fapta in situatia asta si nici in cea a urgentarii indeplinirii unui act...
Contestatia la executare prin care se solicita lamurirea unui titlu executoriu care nu mena de la un organ de jurisdictie:
a)se solutioneaza de instanta de executare
b)se solutioneaza de organul emitent al titlului
c)este inadmisibila