Buna ziua! Scuzati-mi deranjul dar as dori sa aflu cateva pareri.
Am facut prostia sa ma urc sub influenta alcoolului la volan. Am fost oprit de un echipaj de la politia locala, care mi-a verificat actele si a chemat imediat politia rutiera cu etilotestul. In aer expirat mi-a iesit o valoare de 0.60. Am fost condus pentru recoltarea probelor biologice. Rezultatele sunt 0.80 prima proba si 0.85 a doua. prima proba mi-a fost luata la 30 de minute fix dupa etilotest.
Ce sanse am sa scap cu o neurmarire penala ? Este recomandat sa solicit un calcul retroactiv ? Ce ar trebui sa declar in urmatoarea declaratie ?
Multumesc anticipat! (aprob orice morala #-o)
Multumesc pentru promptitudine. Imi puteti sugera ce ar trebui sa scriu in cea de a doua declaratie ? Nu vreau sa ma invinovatesc singur si onorariul cerut de un avocat cu experienta in domeniu este cu mult peste puterile mele.
Nu mai declarati nimic, valorile sunt apropiate de limita legala.
Cu putin noroc va scoate de sub urmarire penala; daca totusi va trimite in judecata, solicitati atuci calcularea retroactiva, dar trebuie sa stiti ca uneori rezultatul este si mai mare.
Intodeauna onorariul avocatului este mare, numai cand consumati alcool nu vi se pare mult si nu va ganditi la urmari, oricum este bine sa declarati adevarul, probele de sange sunt elocvente in sensul ca alcoolemia era in crestere, la momentul opririi nu aveati cum sa aveti alcoolemie mai mare.
Eu inteleg foarte bine acest aspect. Dar 1500 euro mi se pare o suma exagerata.
Am sa merg in continuare singur si voi suporta consecintele.
Multumesc frumos inca odata pentru ajutor!