avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Noi am fost o familie formata din parinti si 2 copii, mama s- a despartit de tata dar fara divort iar tata a vandut casa unor persoane pe baza unei chitante, iar noi am ramas pe drumuri fara nici un drept nici macar mama dupa 25 de an de casnicie, tin sa precizez ca tata a avut casa cand s au casatorit dar nu a avut un act la notar ci un simplu act cum se facea inainte in care era specificat ca casa era pe numele lui, si tin sa precizez ca si desi este mort factura electrica si de la primarie vin tot pe numele luI, ce este de facut am vreo sansa sa recapat casa ptr mama si fratele meu,?

Va multumesc mult

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule intrucat contravinne regulamentului forumului)
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 13:08, 3 August 2013
casa a fost bun propriu al tatalui dobandit inainte de casatorie si a dispus cum a dorit el. mama trebuia sa bage divort si atunci poate se luau in calcul unele aspecte privitoare la imbunatatiri facute tinandu-se cont de cotributia fiecaruia .nu mai aveti ce face acum.
Daca nu a vandut casa prin notar ,contactati un avocat deoarece cumparatorul nu poate intabula casa pe numele lui decat prin judecata ,daca tatal dvs. a decedat, copii lui pot cere deschiderea succesiunii atata timp cat casa mai figureaza pe numele lui(rol fiscal), cum spuneam contactati un avocat, platiti 1 ora sa va dea un sfat pertinent si eventual sa va ajute la un proces.
Ar fi fost bine sa mentionati cand s-au intamplat toate cele de mai sus; cand a avut loc despartirea in fapt, cand a vandut tatal imobilul, cand a decedat. reperele acestea temporale ajuta.
Oricum, va recomand sa depuneti o cerere pentru obtinerea unui certificat de informare de la cartea funciara, ca sa vedeti care este in prezent situatia imobilului. Poate formalitatile de vanzare s-au facut;ori poate este notata intentia de vanzare in CF. Trebuie sa stiti sigur.
In cazul in care in CF figureaza in continuare tatal dvs. ca proprietar ori e doar notata intentia de vanzare, deschideti urgent succesiunea la notar.
Oricum, va recomand sa deschideti sucesiunea indiferent de situatie, poate a avut si alte bunuri in afara imobilului (conturi bancare, bunuri mobile) la care aveti dreptul in calitate de mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune adysterian adysterian Buna ziua. Parintii mei au decedat in anii 1997-tatal si 1998-mama. Inainte de decesul tatalui, cumnata mea, respectiv sotia fratelui meu, l-a convins mai mult ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine este proprietarul unei case? Amy-Iris Amy-Iris Buna ziua, Problema este un pic mai complicata. Aceasta casa a fost contruita de tatal meu in anii 1993-1994. Din pacate, in anul 1995, a decedat, eu avand ... (vezi toată discuția)