avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conversatiile pe mess sunt considerate probe?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conversatiile pe mess sunt considerate probe?

eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a amanetat masina si nu a avut pretentii sa ii dau banii inapoi.dupa 3-4 luni nu am mai dorit sa am nici un fel de legatura cu el si drept razbunare imi cerea banii inapoi.i-am dat jumate din suma si si-a scos masina din amamnet.acum imi trimite mesaje de amenintare sa ii dau si restul de bani k nu o sa ma lase asa.eu nu am de unde sa ii dau.nu l-am obligat cu nimic,doar l-am rugat.a zis k are conversatiile scoase la imprimanta si le foloseste ca dovezi.va rog din suflet sa imi raspundeti daca sunt probe in instanta si daca sunt obligata sa ii inapoiez acesti bani in conditiile in care el a dorit sa ma ajute!multumesc!
Eu nu vad niciun santaj.
Claudiu, in afara de imprumut mai exista si intretinere nedatorata, imbogatire fara temei legal... bla-bla.
Nu rezuma totul la imprumut si donatie, ca eu cred ca nu-i niciunul dintre aceste cazuri.
Ce donatie????? Nu este clar ca d-soara trebuie sa restituie cheltuielile pe care le-a cerut?
Clne cere serviciile isi asuma si plata.
Am tot cautat acest topic si nu il mai gaseam.

Nu este nimic sub aspect juridic care sa genereze o obligatie juridica in sarcina useritei noastre.

Faptul ca el a venit de bunavoie sa o ia nu inseamna ca ea este obligata juridic sub nicio forma sa ii restituie banii.

M-am gandit si eu anterior de a scrie de imprumut la imbogatirea fara justa cauza dar nu este vorba de asa ceva in aceasta speta.

Daca cineva vine sa ia pe altcineva sa ia de undeva nu inseamna ca cel luat este obligat sa restituie banii daca nu a existat o intelegere in acest sens.
Se poate vorbi si de o intelegere ulterioara dupa momentul transportului dar deja lucrurile se complica foarte mult sub aspect juridic si tot catre o obligatie juridica am ajunge.
Ar fi un contract nenumit, vecin cu contractul de imprumut ( ca idee numai, fara sa fie vorba de contract de imprumut).
Nici despre novatie nu am putea sa vorbim, cel putin asa vad eu la o prima vedere...

In consecinta, el nu are deloc sanse sa isi recupereze banii in caz de judecata.
A acceptat sa vina sa o ia si el si-a asumat consecintele juridice si financiare cu privire la acest aspect.

Nu este nici inselaciune:)

Tanarul care a venit sa o ia din Italia si-a asumat riscurile si acum suporta consecintele juridice.

Nu este nici corect sa o santajeze si sa o terorizeze chiar daca userita nu ar fi o sfanta...

Ca poate ea de bunavoie si nesilita de nimeni sa rezolve problema este alt aspect dar justitia nu poate avea nicio implicare activa in ceea ce priveste recuperarea banilor pentru ca a venit si a transportat-o din Italia in Romania din motive sentimentale.

Poate ca s-ar putea gasi anumite temeiuri de drept si cai legale pe care el poata sa actioneze insa este foarte complicat sa poata obtine castig de cauza si totul ar depinde numai de imprejurarea ca situatia concreta ar permite asa ceva.Ar fi insa vorba de o interpretare a legii in mod foarte complicat...
Insa...din relatarile useritei nu pare sa rezulte ca el ar avea sanse de reusita in justitie.
De ce n-ar fi, mon cher, imbogatire fara justa cauza?
Adicatelea iti saraceai bugetul cu 3 lei beletul de tramvai daca nu ti-l plateam eu? il saraceai... a fost donatie? N-a fost... Esti mai bogat acum pentru ca n-ai cheltuit cei 3 lei? Esti...
Rezultatul? Te-ai imbogatit pe spinarea mea... :D

Nu vaz argument contra. E discutabil daca datoreaza si drumul domnului, depinde de discutii.
Nu cred ca in mesaje tanara scrie: dar, dragul meu, nu te mai vreau deloc, niciodata, totusi vino si ia-ma de aici, gratis, nu-ti dau banii vreodata, vino tu asa, de caritate.
Daca zice asa ceva, atunci poate are castig domnisoara, sub conditia sa nu existe mesaje contradictorii.
Altfel, datoreaza banii.
Si eu le-am trimis bani in strainatate prietenilor, ba o amenda, ba o urgenta, niciodata nu s-a pus problema sa nu mi-i returneze. Mai e si obiceiul locului.
Ar fi o infractiune daca ar fi spus pe Messenger ceva de genul "daca nu vii sa ma iei, Mafia siciliana va trimite un ucigas platit sa ma omoare, pe mine si pe copil". Sau: "in Romania voi avea de primit 10000 euro, iar 5000 euro ti-i voi da tie".

"Voi ramane impreuna cu tine pana la sfarsitul vietii" nu constituie infractiune, deoarece oamenii au dreptul sa se razgandeasca in privinta asta.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare sau santaj? raoul26 raoul26 Buna, Am nevoie de sugestiile cuiva specializat pe drept penal va rog. O persoana, pe diverse motive,imi solicita sume de bani necuvenite. Nu exista dovezi, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de santaj AnaAnne AnaAnne Buna seara, acum 8 luni am cunoscut un barbat, in mediul virtual, care s-a dovedit in timp a fi un escroc sentimental...banuiam ca mai sunt si alte femei, dar ... (vezi toată discuția)
Excroc sentimental dolion dolion Un excroc a reusit sa dea peste cap familia mea si sa dispara cu bunuri si o masina peugeot 206. Timp de cinci ani a locuit cu noi, pe motiv ca s-a indragostit ... (vezi toată discuția)