avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de reparatii

Este normal,legal,ca o asociatie de proprietary sa perceapa pentru acelasi spatiu cu alta destinatie ,pe langa plata cheltuielilor curente si fond de reparatii de la proprietar si chirie pentru firma pe fatada magazinului de la proprietar care merge in acelasi fond de reparatii si cum se calculeaza cuantumul acestora?Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
bellefille, utilizator
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 21:42, 8 August 2013
Pentru o relatie corecta, legala intre asociatia de proprietari si detinatorii spatiilor cu alta destinatie, in HG 1588/2007 in art. 37 se prevede incheierea unei conventii intre parti (asociatie si utilizatorul spatiului), din care redau:
Art. 37. -
(4) Convenţia completează obligaţiile proprietarului faţă de cheltuielile din cadrul asociaţiei de proprietari menţionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b)-f).
(5) În situaţia în care, la notificarea scrisă din partea asociaţiei de proprietari, proprietarii spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din condominiu refuză încheierea convenţiei, sunt aplicabile criteriile stabilite şi adoptate în acest sens de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari prin decizie scrisă şi în baza constatărilor vizuale cu privire la activitatea desfăşurată din punct de vedere al numărului de persoane angajate şi al numărului de clienţi.
(6) În situaţia în care, la notificarea scrisă a proprietarului, conducerea asociaţiei de proprietari refuză încheierea convenţiei, este aplicabil criteriul prevăzut la art. 47 lit. a) sau b) din Legea nr. 230/2007, după caz, cu obligaţia proprietarului de a declara, în scris, numărul persoanelor angajate sau care desfăşoară activităţi în spaţiul său.

Dupa cum observati aceasta conventie poate fi intocmita de asociatia de proprieatri si acceptata de proprietarul spatiului sau poate fi initiata de proprietraul spatiului si acceptata de asociatie.
Discutati cu presedintele asociatiei si stabiliti in scris, intr-o conventie, intelegerea dumneavoastra, discutand, explicand, negociind...
Am prezentat azi un inscris la Administratia Imobilului in care solicitam sa ni se comunice si noua Decizia Comitetului Executiv si un process verbal al Adunarii generale a Asociatiei ,care a confirmat aceasta Decizie,mentionand ca nu avem cunostinta de acestea.Cererea sau cum I-o zice a primit un nr de inregistrare,dar un raspuns anticipat sa-i zic mi-a fost comunicat de Presedintele Asociatiei si suna cam asa,,Nu veti primi aceste documente,pentru ca ele au fost afisate la avizier ,iar faptul ca nu ati participat la sedinta va priveste''.Cu faptul ca ma priveste pot fi partial de accord,dar documentele Asociatiei(hotarari,procese verbale de sedinta sunt secret de stat?Am mai primit precizarea ca raspunsul scris va fi o ,,NEGATIE'Ce spun legile despre aceste documente si despre atitudinea celor cu care ne sfatuiti sa comunicam?Va multumesc.Conventia despre care vorbiti ,cu nr de persone exista Aici sunt cooperanti.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
bellefille, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie intre asociatie de proprietari si chirias apt. destinatie comerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala buna ziua Sunt chirias (persoana juridica) al unui apartament situat la parterul unui bloc de pe un bulevard din bucuresti Conform contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment bellefille bellefille Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)
Stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este proprietatea spatiului sau a asociatiei de proprietari? Maria girbou Maria girbou Daca pe stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este amplasata o reclama cu sigla firmei care isi desfasoara activitatea in acel spatiu ... (vezi toată discuția)