avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte sustrase, plângere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte sustrase, plângere

Bună ziua! Mă confrunt cu o situație de-a dreptul penibilă,dar pe atât de tristă. Tatăl meu a decedat în urmă cu 1 an. Părinții mei au fost despărțiți iar tatăl meu a locuit într-o locuință care îi era lăsată de bunicul meu(locuiau împreună),acest imobil este dobândit de bunicul meu( deci nu vorbim de-o casă părintească). Tatăl meu are o soră(ea a rămas în casa părintească). Imobilul respectiv este pe numele bunicului meu,în această dimineață mă trezesc la ușă cu un domn de la poliția de proximitate cum că există o plângere de la mătușa mea în care aceasta dorește să-mi interzică accesul în acel imobil( o iau de bună,și îi spun d-nului agent că nu am încălcat nici o lege,doar îmi vizitez bunicul). Mă deplasez la acel imobil împreună cu mama mea și de aici pornește jihadul ( mătușa mea era cu soțul în poarta imobilului și încep să-mi adreseze injurii și să ma bruscheze pe mine și pe mama înebunit de furie am sunat la 112,același domn de la proximitate,îmi zice că el vrea doar să aplaneze că ce caut eu acolo eu nu prea înțeleg ce se întâmplă și îi spun d-nului că mama mea vrea să depună o plângere pt injurile aduse,el îmi dă o replică cum că nu se poate...Ok atunci îmi sun un amic avocat acesta mă însoțește în prealabil la poliție și mama depune plângerea. Eu sunt martor. Se poate aplica legea 61 în această speță?). Polițistul l-a audiat și pe bunicul meu care a spus că nu are nici o problemă și că în acel imobil sunt bine venit oricând. Menționez că mătușa stă pe aceiași stradă cu bunicul meu și i-a sustras actul de identitate și titlul de proprietate și nu vrea să le înapoieze,mai mult decât atât ridică lunar pensia acestuia pe baza actului de identitate,mă amenință că nu voi primi nimic de acolo. Bunicul meu are 72 de ani și este într-o stare de sănătate precară. Cum pot recupera documentele?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 01:59, 11 August 2013
Cel care trebuie sa recuperreze documentele este bunicul. Matusa dvs., daca are buletinul bunicului, nu poate sa ii ridce pensia numele lui decat atunci cand are pe langa buletin si o procura speciala autentificata notarial, prin care se specifica faptul ca este imputernicita sa ii incasesze pensia lunar sau itro perioada determinata. Recuperarea actelor se poate face printro plangere la politia locala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara edymanuel2000 edymanuel2000 Tatal meu a parasit domiciliu acum 15 anii ( eu am varsta de 21 ani ) lasandu-ne singuri -pe mama mea si inca doi frati mai mici , in casa strabunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate angelina95 angelina95 Am o problema foarte grava de rezolvat. Cand m-am nascut am fost incredintata mamei mele. Am locuit in casa lu bunica mea impreuna cu mama mea si cu alta ... (vezi toată discuția)
Lovita in propiul domiciliu si apoi sanctionata de politie pt ca m-am aparat ContSters141803 ContSters141803 In ziua de 6aprilie in casa in care locuiesc de 34 ani impreuna cu bunica pe care o am in intretinere,a aparut fiica acesteia care nu a mai trecut pe aici de ... (vezi toată discuția)