avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inselaciune?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inselaciune?

Cunoasteti cazurile de inselaciune prin asa zise contracte de publicitate prin intermediul iunei firme elvetiene de publicitate? vin niste reprezentanti foarte buni oratori, prezinta niste oferte, cer datele firmei pe niste formulare care sunt de fapt contracte, au clauze scrise mic, cu caractere de 8 si au pacalit sute de firmein europa; incheie un contract fara posibilitatea denuntarii, pe 5 ani, se platesc sume intre 600-2000 euro pe an pt nimic; daca aveti cunostinta de asta, cum se poate iesi dintr-o astfel de situatie? s-a primit si somatie prin avocat...cum demonstram escrocheria? sa asteptam sa dea ei in judecata? sau sa le facem o adresa sa ii informam ca ar fi caz penal, sau chiar sa facem plangere pt inselaciune???
multumesc frumos, nu stiu daca va fi greu de dovedit fapta, am impresia ca mai multe firme i-au demascat deja, iar un contract in care literele reprezentand clauze contractuale sunt cu caractere de 8 intr-un chenar in stanga , iar datele firmelor sunt cu caractere de 16, nu se face; e clar ca s-a ascuns adevarul la semnarea respectivului act; vom merge intai pe parte penala, nu inainte de a le solicita pt ultima data anularea actului;
Sa ma anuntati si pe mine ce solutie se va da.
In penal e foarte posibil sa se ajunga la NUP.E vorba de un contract civil...

La OPC ati putea obtine o satisfactie.

avocat Claudiu Lascoschi
Din pacate la OPC se pot adresa cu plangeri doar persoanele fizice. Tot un proces civil e solutia.
Un proces penal ar lamuri situatia de fapt...
Desi este foarte suparatoare aceasta problema nu cred ca in penal va obtine satisfactie.
Mai ales daca e si persoana juridica.Trebuie sa fi atent ce semnezi si ca persoana fizica.Ca persoana juridica cu atat mai mult.
Faptul ca nu esti atent ce semnezi nu poate constitui infractiune.Aici e buba, dupa parerea mea.
Dar puteti incerca o plangere penala.Ce altceva sa faceti.

Puteti incerca sa gasiti o solutie in civil.Incercati sa mergeti cu contractul la un avocat si poate se gaseste ceva.Fara a se vedea contractul si clauzele sale e prea greu de spus.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Firma imobiliara vrea procent de la mine desi nu mi-a vandut casa cren cren Vreau sa-mi raspundeti, daca puteti. Am facut un contract cu o agentie imobiliara pentru a se ocupa de vanzarea casei mele. Am vorbit cu proprietara agentiei ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru inselaciune elka-co elka-co Plangere pentru inselaciune Buna ziua, Am cumparat, in luna mai 2020 ,on line,doua produse. Am primit factura,le-am achitat cu ordin de plata,insa nu le-am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau actiune pe calea dreptului comun? cezara costina cezara costina societatea la care sunt salariat a incheiat acum 2 ani un contract de vanzare de autovehicule, cu o persoana fizica, prin care cumpara doua autovehicule. ... (vezi toată discuția)