avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cat timp stau dosarele in arhiva starii civile?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cat timp stau dosarele in arhiva starii civile?

Buna seara, va rog frumos,imi poate spune cineva cat timp stau dosarele depuse la stare civila in arhiva primariei ? Se pot transfera in alta arhiva?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stelav , utilizator 01:04, 21 August 2013
Se tin in jur de 50 de ani în Arhiva Stării Civile si se transferă ulterior la Arhivele Naționale.

Termenul de păstrare a documentelor care au stat la baza înregistrării actelor şi faptelor de stare civilă, precum şi
la înscrierea mentiunilor ulterioare este de 50 de ani de la crearea lor; la expirarea termenului de păstrare, acestea pot fi
scoase din evidenta arhivei, prin selectionare, cu aprobarea directiilor judetene/Directiei Municipiului Bucureşti ale/a
Arhivelor Nationale, conform prevederilor art. 11 din Legea nr. 16/1996, cu modificările şi completările ulterioare.
- Registrele de stare civilă se predau la Directia Municipiului Bucureşti/directiile judeÑene a/ale Arhivelor
Nationale, după 100 de ani de la crearea/întocmirea acestora, în conformitate cu prevederile Legii nr. 16/1996, cu
modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc pentru promptitudine si amabilitate.
depinde ce dosare va intereseaza,de la stare civila.
dosarul cu acte pe care l.am depus cand m.am casatorit..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de pastrare dosare civile bcory bcory Buna seara, Ma intereseaza va rog care este legea care reglementeaza termenul de pastrare al dosarelor civile avand ca obiect partajele succesorale ... (vezi toată discuția)
Mostenire BogadanGabriel BogadanGabriel Buna seara! Vreau sa fac o moștenire de la bunica mea.... Toate actele sunt ok înafara de unul.... Bunica mea in anii 50 a divorțat, iar acum cei de la ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort perioada '60-'70 Lorenai Lorenai La deschiderea succesiunii de pe urma bunicului meu (care a avut un singur fiu - decedat, al carui singura mostenitoare sunt eu, unica fiica) mi s-a cerut si o ... (vezi toată discuția)