avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doresc un ajutor cu privire la infiintarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doresc un ajutor cu privire la infiintarea asociatiilor de proprietari

Buna ziua,
Mai multi proprietari am decis sa ne retragem din asociatia de proprietari ( care este formata din 49 scari cu 4 etaje) si vrem sa infiintam o asociatie mai mica
Am citit legea si incerc sa ma ghidez dupa ea,si totodata sa o respect
Primul pas ,am inceput cu acordul proprietarilor de pe scara (50% +1) dupa care adunarea generala si personalitate juridica
Cand se fac listele de plata, unde se regasec cheltuielile cu salariile(la cheltuieli administrative sau la cota parte indiviza? )Aceste cheltuieli se impart pe nr de persoane sau pe apartament
Va multumesc
niculinapopa a scris:
Am mers la judecatorie si am fost condusa la d-na presedinte, dansa m-a trimis la un notar sau la un avocat ,a considerat ca dosarul este incomplet. Notarul m-a indrumat la un avocat pentru data certa , si mi-a cerut un onorariu..

Asa cum am mai spus si altadata infiintarea unei asociatii de proprietari se face conform legii 230/2007 dar fiecare judecator poate solicita alte si alte inscrisuri.
La noi pentru a infiinta o asociatie de proprietari, se depune cererea si doasrele la Directia de finante acolo unde functioneaza un "Judecator delegat" si nu avem ce cauta la Judecatorie.
Unele inscrisuri trebuiesc autentificate la notar, altele nu.
Ce este aceea "data certa" ?
Este normal sa achitati onorariul unui notar sau a unui avocat daca apelati la acestia.
Concret, ce mai trebuie la dosar de nu este complet?
Buna seara,
Am reusit sa obtin personalitate juridica.pentru desprinderea a 7 scari diin asociatia mare
Cu toate ca am nai citit pe forum cate ceva, va rog sa ma ajutati cu un raspuns profesionist (ca de obicei)
Ce documente trebuie sa duc la Asociatia "mama" in afara de hotararea judecatoreasca, deoarece ei mi-au cerut toate documentele de constituire.
Este normal sa ma saboteze ca nu va semna procesul verbal de predare- primire pana cand . membrii asociatiei nu isi achita la zi datoriile fata de asociatie?
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Va multumesc
Niculina Popa
Nu va saboteaza!
Asociatia-mama doreste sa clarifice lucrurile inainte de PV de primire-predare si este normal sa fie asa daca va ganditi ca dupa aceasta predare proprietarii restantieri din asociatia dv. nou infiintata nu vor mai avea de-a face in niciun fel cu vechea asociatie.

Puteti insa sa strangeti un fond de rulment suplimentar pe care sa-l varsati in contul asociatiei-mama, va achitati de datorie, va despartiti si apoi, in interiorul asociatiei dv. veti lua masurile de rigoare pentru a recupera sumele stranse de la restantieri si inapoiate celor care le-au depus suplimentar.
Va multumesc pentru raspuns
Din cate stiu eu noi am achitat un fond de rulment acum multi ani si nu am fost informati cum sau cheltuit acesti bani sau daca mai sunt
Ese necesar sa atasez statul nostru ,acordul de asociere, actul constitutiv etc daca in hotararea judecatoreasca sunt mentionate ca au fost depuse aceste documente autentificate?
Va multumesc pentru raspunsurile dvs rapide
Cu deosebita stima
Niculina Popa
Fondul de rulment al proprietarilor dv. trebuie sa-l preluati.

Dar aveti si restantieri care ei si numai ei trebuie sa-si achite restantele catre asociatia-mama.
Cum lucrul acesta nu cred sa fie posibil in intregime, atunci constituiti un fond suplimentar pentru plata datoriilor catre asociatia-mama ca sa va puteti desprinde in realitate si sa functionati independent. Ulterior acestei desprinderi puteti sa faceti demersuri pentru recuperarea restantelor de la proprietarii dv. si inapoierea acestui fond suplimentar celor care au participat la constituirea lui.

Alte discuții în legătură

Aderare alte scari de bloc.la o asociate nou infiintata niculinapopa niculinapopa Buna ziua, De curand am infiintat o noua asociatie de proprietari compusa din 7 scari de bloc(prin desprindere de la o asociatie mai mare) Dupa afisarea ... (vezi toată discuția)
Constituirea unei asociaþii de proprietari la nivelul unei scãri dintr-un bloc cu 7 scãri nichiforov vasile nichiforov vasile Blocul în care locuiesc, are 7 scări, între 6-8 etaje, total 207 apartamente şi 4 societăţi la parter, şi cu excepţia scării mele, celelalte au ... (vezi toată discuția)
Separare in asociatia de propietari caradis caradis Buna ziua.Ne confruntam la bloc cu urmatoarea situatie. Bloc cu 5 scari. Datorita nemultumirilor la adresa administratorului propietarii de la sc 2 vor sa se ... (vezi toată discuția)