avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, fac parte dintr-o familie in care suntem patru frati.In 1993 mama noastra a decedat ,ulterior tatal nostru ,la un interval de cateva luni a deschis succesiunea,fratele cel mare fiind major la acea vreme a primit o suma de bani pentru a fii de acord cu schimbul de apartament(de la trei camere la doua).S-a facut schimbul de apartament.Dupa cativa ani tatal nostru s-a recasatorit cu o femeie cu doi copii minori la aceea vreme.Tatal nostru a decedat in 2010 ,in casa ramanand sotia acestuia cu cei doi copii ai ei si fratele nostru cel mic.Mentionez ca succesiune dupa tata nu s-a deschis.Intrebarea mea este urmatoarea: cum se procedeaza sa pot intra in posesia partii mele de mostenire care imi revine de la parintii mei? Daca au trecut trei ani de la decesul tatalui eu pierd ceva din mostenire? Ce si cat mi se cuvine din acel apartament cu doua camere? Imi trebuie un avocat sau ma pot intelege asupra dreptului meu prin alta mijloace legale? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mireladolta , utilizator 09:21, 15 Septembrie 2018
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Revenim la subiectul pus in discutie in ziua de 1 februarie 2010,ora 18. Ne cereati ordinea deceselor.Vi le comunicam acum: ... (vezi toată discuția)
Riscurile depasirii cu 6 luni a acceptarii sucesiunii Sergiu92 Sergiu92 Am tot citit, nu sunt sigur ca am inteles! 2 imobile bun comun al parintilor. 3 descendenti (frati). Dupa decesul mamei in cele 2imobile locuiesc cate unul ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune ions ions Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)