avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutorul de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutorul de deces

In situatia in care se obtine certificatul de deces,in urma unei hotarari judecatoresti, a unei persoane disparute -pensionara, exista posibilitatea ca sotia sau copil acestuia sa primeasca ajutorul de deces?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 9 Septembrie 2013
Potrivit legislatiei in vigoare, ajutorul de deces se acorda, in cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurari sociale si se afla in intretinerea titularului la data decesului, unei singure persoane care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz: sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul, mostenitorul in conditiile dreptului comun sau in lipsa acestora, orice alta persoana care dovedeste cu acte ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces nicoleta63 nicoleta63 sotul meu a decedat ,la momentul decesului era in concediu medical,dar era si pensionar cu grad de handicap 2.doresc sa stiu daca beneficiez de ajutor de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare Dragnea Ioan Dragnea Ioan Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema. Am avut o matusa, taranca, fara a fi pensionara, avea doar un ajutor social ce a decedat luna ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare ContSters162135 ContSters162135 Poate bunicu meu beneficia de ajutor de imormantare daca bunica mea a decedat, dar nu a lucrat niciodata? (vezi toată discuția)