avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin turbulent de care nu stiam in momentul cumpararii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin turbulent de care nu stiam in momentul cumpararii

Buna seara!

In februarie am fost sa vizitam un apartament, ne-a placut f. mult, proprietarul nu ne-a instiintat ca are un vecin turbulent, am cumparat apartamentul.

in contractul de v-c. se stipuleaza ca, cumparator garanteaza contra viciilor, cf. art 1695 si 1707 cod civil

dupa cateva zile a inceput calvarul, este un vecin cu grave probleme psihice, care vorbeste foarte tare si porcos in timpul noptii, este aproape imposibil sa adormi X-(
am chemat de cateva ori politia dar vecinul refuza sa accepte intrarea politistilor in ap., (se parea isi cunoaste drepturile) am facut plangere la politie dar nu cred ca avem vreo sansa, si ma gandeam ca singura cale este sa cerem despagubiri conform acelui pasaj din contract:

cumparator garanteaza contra viciilor, cf. art 1695 si 1707 cod civil

Ce sanse credeti ca am? multumesc

Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 16:37, 10 Septembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Motanaila a scris:

Din pacate la noi nu \"exista\" lege pentru asa ceva. Pe hartie ea exista, dar nu sa aplica.

Care este acea lege, imi spui si mie, te rog?

~ Conținut șters la cerere ~
In situatia mentionata,posibil ca si alti vecini ai dvs sa fie deranjati de comportamentul persoanei
Aveti dreptul la nivelul asociatiei de proprietari sa va adresati presedintelui de asociatie care detine autoritatea si competenta sa dispuna in comitetul executiv program de liniste,in concordanta cu disp L nr 61/1991 republicata
La proxima noua iesire a vecinului,sesizati oficial politia responsabila,cu solicitarea de a aplica sanctiuni persoanei vinovate
Ar mai fi de analizat si dispozitiile
L nr 230/2007 ART. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.
Asa cum s-a precizat anterior nu aveti ce sa faceti.
Cel mult ati fi putut sa obtineti o reducere de pret daca ati fi stiut.
Mai puteati insera si o clauza dar nu cred ca ar fi vrut notarul desi ar fi fost dreptul dvs. la clauze contractuale.
Pe viitor va poate ajuta cunoasterea dreptului la clauze contractuale.

Alte discuții în legătură

Vecinii imi deranjeaza chiriasii Crinaelena2000 Crinaelena2000 Buna ziua. Eu abea am inchiriat apartamentul unit oameni tare cumsecade. Sau mutat de 2 zile dar am 3 vecini care le face viata un calvar. Le bate la USA si le ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii locatarilor / intimitatea apartamentelor de la parter 2591Daniel 2591Daniel Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament situat intr-un bloc cu 12 apartamente. Blocul are curte proprie, gradina cu spatii verzi si acces pietonal (fara ... (vezi toată discuția)
Chiriasi zgomotosi ContSters118716 ContSters118716 sunt noua pe forum si am nevoie de o lamurire in rezolvarea unei probleme destul de grave. in apartamentul alaturat mie locuiesc, cu chirie, doua \"doamne\", ... (vezi toată discuția)