avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil+ auto instrainate prin inscris sub semnatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil+ auto instrainate prin inscris sub semnatura privata - valabilitate, includere in masa succesorala

am si eu o problema,daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire,multumesc anticipat.In anul 2008,eu imreuna cu sotul meu am facut o chitanta de mana pentru vanzarea unui ap.de 2 camere si a unui autoturism,semnata si de 2 martori,am primit suma solicitata dar nu am mers s-o legalizam la notar,in 2012 sotul meu care avea un copil din alta casatorie,noi nu am avut copii impreuna,a decedat ,vreau sa stiu daca cele vandute (ap.+ masina)mai fac parte din masa succesorala,deoarece fiul sotului vrea deschiderea de succesiune si pe aceste bunuri,ce pot face eu acum?
Cel mai recent răspuns: elenaref , utilizator 16:24, 11 Septembrie 2013
V-am răspuns mai sus: preţul maşinii nu poate intra în masa succesorală. Doar banii lăsaţi efectiv de defunct intră în această masă, fie în întregime (dacă erau banii lui proprii), fie o cota parte (din banii comuni).

Dacă nu a lăsat bani (numerar sau în conturi bancare) atunci niciun leu nu intră în masa succesorală.
1. puteti solicita instantei pronuntarea unei hot care sa tina loc de act..chiar in calitatea dvs de promitent vanzator
2. pt v/c auto aveti nevoie de o hotarare dacre sa tina loc de act pt radiere fiind supusa regimului juridic....... al bunurilor opozabile..... dupa inscriere

apartamenrul face parte din masa pana la pronuntarea hot care sa tina loc de act, masina nu
milika a scris:

1. puteti solicita instantei pronuntarea unei hot care sa tina loc de act..chiar in calitatea dvs de promitent vanzator



Aveţi şi un temei legal, milika?

Întreb şi eu, curios precum o babă cu ochelari, aşezată pe o băncuţă în parc, privind curioasă cum se perindă, în vichend, trecătorii...
in echitate si vanzatorul promitent poate solicita pronuntarea unei hot care sa tina loc de act

altfel am fi in situatia contrara in care ar putea fi obligat la dublul avansului primit reprezentand intrgul pret cum ca cumparatorul nu m-ai vrea sau in situatia unei actiuni intemeiata pe imbogatire fara justa cauza

nu ma obligati sa o iau cu teoria ca tre sa stau sa ma uit pe ea vreo trei zile:rolleyes:

:tooth:
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
ContSters297103, utilizator
În echitate ar fi posibil. În România nu.

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare ELENA BOSTINA ELENA BOSTINA Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit de promitentii vanzatori in baza Legii 112/1995, promitentii vanzatori fiind sot si ... (vezi toată discuția)
Ce este dreptul rezervatar la o proprietate? alexandru.petri alexandru.petri Tatal meu a vandut apartamentul inainte de a deceda printr-un antecontract de vanzare -cumparare pe care trebuie sa-l finalizam eu si sora mea dupa deces. Am ... (vezi toată discuția)
Confirmarea expresa a nulitatii unui contract de v-c prin sentinta de partaj judiciar? magda_panduru magda_panduru Buna seara, Va rog sa mi oferiti niste sfaturi intr-o speta: ID a decedat in 2007, copii vor sa faca partaj, cunosc faptul ca acesta a instrainat la ... (vezi toată discuția)