avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Sunt insarcinata si in luna noiembrie ar trebui sa nasc. Problema este ca mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in15 februarie 2012 unde am lucrat 5 ani fara intrerupere. In 15 martie m-am angajat la o firma pana in 20 august intre timp in perioada iunie-octombrie am lucrat si part time, dupa care din noiembrie s-a inchis activitatea fiind cu caracter sezonier. Din aprilie 2013 si pana voi naste voi munci. Pot beneficia de concediu de maternitate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:00, 11 Septembrie 2013
CISYK a scris:

In cele 4 luni ma aflam in cautarea unui loc de munca. Mentionez ca nu am fost in evidenta Oficiului pentru ocuparea unui loc de munca si nici in somaj. Oare se poate sa platesc pentru cele 4 luni nelucrate?



Potrivit art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010:
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
......
b) s-au aflat în evidenţa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv a municipiului Bucureşti, în vederea acordării indemnizaţiei de şomaj;
...

Asadar, perioada asimilata care se ia in calculul celor 12 luni este considerata si perioada in care persoana in cauza s-a aflat în evidenţa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv a municipiului Bucureşti, în vederea acordării indemnizaţiei de şomaj.
freeelis:

- Art.2(5), lit.b) din OUG 111/2010 se refera la absolventii care se inregistreaza la Agentia de Somaj, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj.

- Celelalte persoane care nu pot beneficia de indemnizatie de somaj se inregistreaza la Agentia de Somaj in vederea gasirii unui loc de munca nu in vederea acordarii indemnizatiei de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu de maternitate si de ccc? iria iria Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si contract de munca perioada determinata andrascarlet andrascarlet Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: lucrez in domeniul bancar cu contract de munca perioada determinata pana la 26 iunie 2015. De la 1 iunie intru in ... (vezi toată discuția)
Pot ramane insarcinata in aceste conditii?? GeorgianaGeo GeorgianaGeo Am lucrat timp de 4 ani intr-o firma!A trebuit sa imi dau demisia din motive de sanatate!Pe 1.06.2014 am incetat contractul(in ultima luna jumatate am fost in ... (vezi toată discuția)