marian-cristinel a scris:
Buna ziua. Angajatorul a dat unui salariat prin decizie avertisment scris, iar a doua zi il sfatuieste pe acesta sa faca o contestatie in vederea remedierii situatiei.
Sa vad daca am inteles exact. Bag de seama ca si angajatorul si-a dat seama ca ceva nu a fost bine cu decizia emisa initial si acum incearca sa dreaga apele.
Teama dvs ar fi, sper sa fi inteles bine, ca nu cumva, in viitor , angajatorul sa revina la aceasta decizie ignorand "anularea" care se doreste acum.
Eu v-as sfatui sa incercati calea diplomatiei mai intai. Vorbiti cu angajatorul si vedeti care este intentia acestuia. Daca si acesta doreste anularea deciziei, atunci incercati o cale amiabila de rezolvare, mai ales ca timp a trecut foarte putin si nu a fost inregistrata la ITM decizia.
Puteti lua si calea instantei pentru a o anula (legandu-va de ce au mentionat colegii mei de forum cum ca nici o sanctiune disciplinara nu se aplica decat dupa efectuare cercetarii disciplinare). Plangerea este scutita de taxa de timbru si se judeca cu celeritate (termene scurte, de maxim 2 saptamani). Insa in aceasta situatie, credeti ca veti mai putea avea sanse se promovare la un angajator pe care l-ati fi dat anterior in judecata?