avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SANCTIUNE AVERTISMENT SCRIS _ ROG UN SFAT_
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SANCTIUNE AVERTISMENT SCRIS _ ROG UN SFAT_

Buna ziua. Angajatorul a dat unui salariat prin decizie avertisment scris, iar a doua zi il sfatuieste pe acesta sa faca o contestatie in vederea remedierii situatiei.INTREBAREA MEA ESTE: - in situatia in care angajatorul anuleaza aceasta decizie de sanctionare - avertisment scris - este legal, juridic vorbind, tinand cont ca in decizie la ultimul articol este specificat ca o poate contesta la Tribunal?????Se poate intoarce angajatorul, in timp, cu mentiunea ca el a anulat acea decizie, insa sa gresit, deoarece nu a fost conform legii?????Multumesc.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 20:36, 23 Martie 2009
marian-cristinel a scris:
Buna ziua. Angajatorul a dat unui salariat prin decizie avertisment scris, iar a doua zi il sfatuieste pe acesta sa faca o contestatie in vederea remedierii situatiei.

Sa vad daca am inteles exact. Bag de seama ca si angajatorul si-a dat seama ca ceva nu a fost bine cu decizia emisa initial si acum incearca sa dreaga apele.
Teama dvs ar fi, sper sa fi inteles bine, ca nu cumva, in viitor , angajatorul sa revina la aceasta decizie ignorand "anularea" care se doreste acum.

Eu v-as sfatui sa incercati calea diplomatiei mai intai. Vorbiti cu angajatorul si vedeti care este intentia acestuia. Daca si acesta doreste anularea deciziei, atunci incercati o cale amiabila de rezolvare, mai ales ca timp a trecut foarte putin si nu a fost inregistrata la ITM decizia.

Puteti lua si calea instantei pentru a o anula (legandu-va de ce au mentionat colegii mei de forum cum ca nici o sanctiune disciplinara nu se aplica decat dupa efectuare cercetarii disciplinare). Plangerea este scutita de taxa de timbru si se judeca cu celeritate (termene scurte, de maxim 2 saptamani). Insa in aceasta situatie, credeti ca veti mai putea avea sanse se promovare la un angajator pe care l-ati fi dat anterior in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in acest caz cu cim? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Maine urmeaza sa primesc un avertisment scris pe care evident il voi contesta la tribunal.Ce se intampla in acest caz cu CIM? Se suspenda?Merg la serviciu la ... (vezi toată discuția)
Demisie laryssa laryssa As dorii o opinie referitoare la urmatorul caz daca se poate : In 2007 de la firma noastra un fost angajat a plecat fara sa faca cerere de demisie. Carnetul ... (vezi toată discuția)
Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)