sarah1985 a scris:
Art. 1 pct. (7) din Ordinul 343/2010 - Dacă în perioada de exploatare a repartitoarelor de costuri nu mai este îndeplinit procentul de contorizare stabilit de actele normative în vigoare, ca urmare a renunţării unor proprietari la repartizarea consumurilor pe baza repartitoarelor de costuri, aceste spaţii sunt considerate fără repartitoare, unităţile de consum alocate pentru aceste spaţii calculându-se conform prevederilor prezentei norme tehnice - Cu alte cuvinte, indiferent cati ar renunta, tot firma va calcula repartizarea consumului in baza unui formule reglementate de norma tehnica. Rezulta ca ar fi nevoie de unanimitate...dupa cum sustine si firma.
Dvs puneti problema gresit.
Acel articol spune modul de calcul nu este conditionat de o limita minima a nr de repartitoare din bloc.
Intradevar, daca proprietarii renunta la repartitoare, si ramane unul singur atunci, in continuare se aplica modul de calcul bazat pe repartitoare; pentru ca in continuare contractul de prestari servicii este in picioare.
Insa REPET,
Asociatia poate sa renunte oricand la acest mod de calcul.
Modul de calcul bazat pe repartitoare nu se face nu ca asa vrea legea si nici la dorinta proprietarilor.
Calculul bazat pe repartitoare se face in baza unui CONTRACT, un contract incheiat intre asociatie si o firma care presteaza astfel de servicii **NOTA**
Daca asociatia renunta la acest contract, adio calcul bazat pe repatitoare.
Inca un aspet sensibil, problema nu sunt repartitoarele ca si dispozitive ci modul de calcul.Din punctul meu de vedere nici nu ma intereseaza cate repartitoare mai sunt in asociatie, poate sa fie 100%. Daca conducerea asociatiei reziliaza contractul => nema contract => nema calcul in baza repatitoarelor.
Mi se pare ciudat ca majoriatea lumii este speriata de repartitoare, de modul de calcul, de cum se poate renunta, etc, si tot ce tine de aceasta problema apare ca o intreaga nebuloasa.
Cand de fapt problema e simpla. Avem in fata un simplu contract, de prestari servicii, ca orice alt contract similar. Si la care se poate renunta oricand doreste asociatia.
***NOTA***
(in continuarea propozitiei de mai sus). Se poate ignora chiar si contractul - firma poate sa presteze acest serviciu in baza contractului si sa calculeze cotele de caldura insa asociatia poate sa ignore acest mod de calcul si sa repartizeze caldura dupa sistemul clasic.