avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Luarea unei citatii afisate pe usa este violare de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Luarea unei citatii afisate pe usa este violare de corespondenta?

Acum citeva luni factorul postal a afisat pe usa mea o citatie in spatele careia se afla actiunea in instanta prin care puteam sa-mi pierd casa.
Am fost plecat o saptamina in acea perioada. Intre timp procesul a avut loc eu am castigat si nu pierd casa. In schimb, am un vecin golan care a impanzit blocul ca eu voi fi executat silit. Nu putea sti decit daca citea acel document de pe usa.
intrebare: este proba in instanta luarea unei asemenea citatii de pe usa in violarea corespondentei? Posed inregistrarea video.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 22:24, 30 Septembrie 2013
Da, stiu asta dar cred ca trebuie sa scrie si pe citatie, nu? As vrea sa stiu cine plateste pentru porcaria de mi s-a facut. Nu e normal ca un golan de vecin sa-mi rida in nas ca imi pierd casa, sa judece el inaintea oricarui judecator. A impinzit in tot cartierul asta.
Poate fi acuzat de calomnie in cazul asta?
Ca sa fie tacimul complet, vecinul a scos copie de pe portalul instantelor cu admite executarea silita veche de 1 an si ceva si a lipit-o peste tot in bloc, pe toate usile de acces si pina si in lift, cu dorinta evidenta de a ma defaima, de a ma face de rusine in fata oamenilor. Chiar nici acum nu se poate face ceva? Multumesc.
Procesul dumneavoastra fiind vechi s-a judecat dupa vechiul Cod de procedura civila; ori, in vechiul CPC nu se specifica predarea pe semnatura ca fiind obligatorie. Sigur, daca erati acasa vi se cerea sa semnati.
Cat despre citarea prin afisare este o procedura care se aplica in lipsa destinatarului si se folosea inca dinainte de razboi.

Asta nu scuza cu nimic fapta vecinului. Reclamati-l intai la politie si, daca nu se rezolva nimic dati-l in judecata pentru calomnie.
Atentie! Stiu ca la un moment dat calomnia si insulta au fost dezincriminate.
In acest sens este bine sa vorbiti cu un avocat ca sa nu pierdeti timpul degeaba prin tribunale.

Pana atunci puteti lipi si dumneavoastra la avizier o copie dupa sentinta favorabila ca sa il dovediti ca mincinos.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
Carturarul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fugi de un proces? bebein bebein Buna ziua, Pe scurt cazul este urmatorul. Am dat mita instructorului de la scoala de soferi pt a lua examenul practic.Am recunoscut fapta inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Finalizarea procedurii de citare hot_oliviu hot_oliviu Exista o diferenta in privinta finalizarii procedurii de citare a unei persona fizica si a uneia juridica? In sensul ca pentru o persoana fizica este ... (vezi toată discuția)
Citare prin publicare pe portalul instanþelor de judecatã, cel sau publicarea citatiei pe portalul instanþelor de judecatã?!? Popescu2012 Popescu2012 Citare Prin publicare pe portalul instanţelor sau citatia publicată pe portalul instanţelor de judecată? 1. Ce efecte are citarea/citatia prin ... (vezi toată discuția)