avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru?

care e taxa de timbru pentru un proces al carui obiect are o valoare de 220.000 lei noi? multumesc
Din cunostintele mele, cererea este scutita de plata taxei de timbru si a timbrului judiciar.

succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc. Daca am formulat cererea in acest mod va fi vreo problema ? eu am alta profesie si tot ceea ce am facut a fost prin documentare de pe net si cu ajutorul forumului avocatnet.ro unde mereu am primit sfaturi utile, as putea sa achit o taxa de timbru in valoare de ... si in cazul in care imi va fii ceruta sa o anexez la dosar sau ma prezint fara chitanta.
Veti primi oricum citatie. Daca prin citatie vi se pune in vedere achitarea unei taxe de timbru, si nu o achitati , atunci puteti avea probleme. Dar daca temeiul de drept al cererii este cel aratat, pararea mea este ca nu sunteti obligat la plata taxei de timbru.

Consecinta neachitarii taxelor este anularea cererii.Nu cred ca e cazul dvs.
Ca recomandare generala eu nu as formula actiuni in justitie bazandu-ma doar pe informatiile furnizate de forum.Nu contest calitatea mesajelor care circula pe foorum dar nu mi-as asuma un astfel de risc in conditiile in care numai analiza in concret a unei situatii poate da variantele de rezolvare corecte.Noi aici "vorbim" , mai mult sau mai putin, la modul general iar regulamentul forumului face precizarea ca mesajele nu constituie consultatie juridica.

asteptati citatia.
succes
av. Ileana Schwarz
Cererea de anulare a titlului de proprietate este inregistrata pe complet de fond funciar .Aceste cereri sunt scutite de taxa de timbru .
Sunt scutite de taxa judiciara de timbru cererile, actiunile si caile de atac formulate de catre prefect sau primar pentru anularea actelor juridice facute sau emise cu incalcarea prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicata, cu modificarile ulterioare.
Restul populatiei este obligata sa timbreze cererea la valoare, intrucat este cerere privind constatarea existentei sau inexistentei unui drept patrimonial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un clar raspuns la: privind taxa de timbru judiciar se plateste ori nu ? fond funciar, nulitate absoluta partiala titlu de proprietate conform art. iii din legea 169/1997- va rog ! cornaca cornaca Prefectul a initiat o actiune in instanta : Nulitate absoluta partiala Titlu de Proprietate conform art. III din Legea 169/1997- Prefectul solicita anularea a ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar Andrei T Andrei T pentru cererea de somatia de plata adresata instantei taxa de timbru este de 39 lei si timbrul judiciar de 5 lei??? se platesc la trezorerie, dar in contul ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Recent unul dintre clientii nostri a intrt in insolventa. Noi am livrat marfa in baza,bineinteles, unor facturi . insa nu avem aviz de expeditie ... (vezi toată discuția)