avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pieton accidentat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pieton accidentat

Am accidentat un pieton pe trecerea de pietoni, afara ploua si becurile erau stinse pe strazi, pietonul este de etnie rroma si s-a lovit putin la cap, a fost cusut, are nevoie de 2 zile de spitalizare. Nu aveam viteza, pur si simplu nu am vazut. Lovitura de la cap este singura rana, in schimb nu are nimic. Imi cere 8000 Ron, bani pe care nu ii am, ce ma sfatuiti sa fac?Daca depune plangere, ce risc ? Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Fratele meu a fosta accidentat de un autoturism in statia de autobuz. A fost internat la urgenta in Constanta, timp de 5 zile, fara interventie chirurgicala, dar are nevoie de recuperare.
El nu are nicio pretentie la soferita, decat sa-i achite costurile de spitalizare si investigatiile (in suma de 2700 ron), aceasta ii spune ca nu poate, ca nu isi permite financiar.
Cineva l-a sfatuit sa mearga la IML si sa o dea in judecata, problema este ca fratele meu nu are bani pentru asa ceva.
La IML, demersul lui va costa bani?
Multumesc anticipat pentru raspuns/-uri!
Sa depuna plangere penala impotriva faptuitoarei, are un termen de 2 luni, totusi banuiesc ca politia la intrebat in legatura cu acest aspect pana acum, apoi politia o sa-l trimita la IML pentru certificatul medico-legal, nu costa foarte mult, in jur de 100 lei, il plateste si politia dar dureaza. In plangerea penala sa specifice ca se constituie parte civila urmand sa solicite daune materiale si morale. Sa stranga chitante cu toate cheltuielile prilejuite cu acest incident. Daca faptuitoare nu plateste, veti fi despagubit de firma de asigurari, dupa proces. Pentru a fi antrenata raspunderea penala a faptuitoarei este necesar ca in certificatul medico-legal sa fie trecute peste 10 zile de ingrijiri medicale, dar din descrierea dvs cred ca vor fi mai multe.Impacarea partilor inlatura raspunderea penala si stinge si actiunea civila daca intervine pana la hotararea definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. ... Ana Maria@1234 Ana Maria@1234 Bună seara. Un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. Spitalizare am doar câteva ore,nu am suportat sa stau în spital Ce proceduri trebuie ca ... (vezi toată discuția)
Accident auto - culpa comuna georgebutuc georgebutuc Buna ziua, pe data de 18 ian ac, sotia mea a acrosat un pieton intr-o intersectie in T, nesemaforizata, fara trecere de pietoni, cand vira stanga. Viteza ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni dumi32 dumi32 In cazul incare am fost acidentata usor pe trecerea de pietoni impreuna cu copilul si in urma investigatiilor politiei si smurd la fata locului, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)