avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Delegatie - deplasare in delegatie cu masina ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Delegatie - deplasare in delegatie cu masina proprietate personala.

Buna ziua,

Vreau sa va intreb, exista cumva in legislatie SSM, cu privire la raspunderea pe care o are angajatul care merge in delegatie cu masina proprie?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: micutu50 , utilizator 14:25, 16 Octombrie 2013
Ar fi trebuit sa intrebati la concret.
Presupun ca va referiti la inregistrarea ca accident de munca a unui eveniment rutier produs in timpul deplasarii cu masina proprie, diind in delegatie.
In Legea ssm nr. 319/ 2006, art. 30 sunt nominalizate evenimente produse care pot fi inregistrate ca AM.
Daca in deplasarea dvs. aprobata de catre angajator, in delegatie, cu masina personala (indicandu-se traseul de urmat si perioada de timp pentru deplasare pe traseul respectiv) sunteti victima unui accident rutier si primiti concediu medical de minim 3 zile, evenimentul poate fi incadrat ca AM.
Raspunderea delegatului este sa respecte codul rutier si sa nu fie implicat in evenimente rutiere.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de traseu anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie respectati in cazul unui accident de traseu : un angajat se afla in drum spre serviciu, iar ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de protectia muncii nyku88 nyku88 Buna seara! Am o mica intrebare catre cei care cunosc legile si ma pot ajuta. Daca se intampla un eveniment pe durata drumului spre lucru sau la intoarcerea ... (vezi toată discuția)
Accident de munca - eveniment rutier produs in urma deplasarii cu masina personala cristian_frahler cristian_frahler Buna ziua. Acum aproximativ 3 luni am avut un eveniment neplacut si anume: Am fost trimis la o lucrare impreuna cu doi colegi de la Brasov la Constanta. Am ... (vezi toată discuția)