avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniul initial conditioneaza scopul fundatiei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniul initial conditioneaza scopul fundatiei

Buna ziua,
Doresc sa infiintez o fundatie ca persoana fizica insa nu dispun decat de (20*salariu) pentru patrimoniul initial. Am inteles ca astfel scopul fundatiei trebuie sa fie acela de a sustine dezvoltarea unei alte fundatii.
Este posibil ca aceasta fundatie sa nu existe (in prezent)? Sa fie infiintata prin intermediul fundatiei pe care doresc sa o infiintez?
Sediul social al fundatiei, dobandit prin contrat de comodat poate fi luat in considerare la calcularea patrimoniului initial? Cum i se determina valoarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
Criterion, utilizator
Cel mai recent răspuns: Criterion , utilizator 02:27, 28 Martie 2009
Sunteti optimist dar mai aveti pana la 60.000 de ron.
Buna din nou,
Care articol din og 26 reglementeaza aceasta afirmatie? Nu este specificat concret daca fundatia pentru care este infiintata exista/nu, si nici daca fundatia este infiintata pe o perioada determinata sau nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce forma de organizare s-ar potrivi ? rexar rexar Ce forma de organizare s-ar potrivi in cazul in care un numar intre 5 si 40 de persoane vor sa se asocieze pe o perioada nedeterminata de timp cu scopul de a ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial al unei asociatii nonprofit hspinache hspinache Am o mare nelamurire: -am infiintat o asociati nonprofit , in care imobilul unde functioneaza este proprietatea mea. -initial , am facut facut imbunatatiri ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie ginabis ginabis buna ziua mar interesa daca ma poate cineva ajuta sa inteleg mai bine ce inseamna exact cat trebe sa am pentru patrimoniu ? trebe sa am bani cash depusi in ... (vezi toată discuția)