avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizație de construcție
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizație de construcție

Bună ziua,

Cu respect mă adresez Domniilor Voastre cu următoarea întrebare: cineva a construit o casă fără autorizație (în urmă cu 30 de ani).Normal că pe cartea funciară a terenului nu apare și clădirea, doar terenul.Acum, dacă vrea să declare la primărie acea clădire, există riscul de a plăti amendă, în toți acești ani plătind impozit doar pentru teren.

Sau, în cazul în care un vecin declară la primărie existența acelei clădiri, ar putea exista riscul ca proprietarul clădirii să fie obligat să demoleze clădirea, neavând autorizație ?

Vă mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
ethel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 17:13, 15 Octombrie 2013
Nu merge declarata asa, pur si simplu. Ar trebui o actiune in instanta.
Daca vecinii o declara, fiind anterioara legii care sanctioneaza constructiile fara autorizatie... poate scapa. Totusi, nu spun ca o demolare e imposibila.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitaþie etelkapalffy etelkapalffy Bună seara, Cu respect mă adresez domniilor voastre cu următoarea întrebare:în anul 2003,printr-o licitaţie ţinută în biroul executorului ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unei hale este necesara autorizatie de demolare emisa de primarie? codorinel codorinel Urmare unui litigiu privind revendicarea unor terenuri, am cumparat mai multe cladiri aflate pe acele terenuri (cladiri construite din caramida si o hala ... (vezi toată discuția)
Cladire pe terenul meu pgeorgeta98 pgeorgeta98 buna ziua Sunt intr-o situatie bizara, poate are cineva un sfat: pe terenul meu exista o cladire a unei firme care a intrat in insolventa si a fost radiata. ... (vezi toată discuția)