avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate face angajament de plata daca ai hotarare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate face angajament de plata daca ai hotarare judecatoreasca de executare silita?

Se mai poate face angajament de plata daca ai hotarare judecatoreasca de executare silita de la un executor judecatoresc?Are acest angajament valoare juridica,mai exact,daca exista o hotarare definitiva si irevocabila de executare silita?
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 11:41, 29 Noiembrie 2013
e-mailul este ceva scris
Executorul nu este creditor. Oricat de binevoitor ar fi el, daca se opune creditorul la esalonare, executorul nu are ce face. El nu poate fi de acord cu angajamentul, daca se impotriveste creditorul (in speta, Kruk). Trebuie sa obtineti un acord din partea celor de la Kruk.
Cam pe aceiasi tema as avea si eu o problema: creditorul este de acord cu esalonarea platii, dar pretinde o suma diferita (mai mare) fata de cea din executarea silita. Din cele citite mai sus am inteles ca poate face acest lucru... ori eu stiam ca odata pretinsa o suma in fata instantei nu se mai poate modifica aceasta suma dupa bunul plac.
In cazul meu este vorba de un titlu executoriu de cca.27.000 lei emis in baza unei sentinte penale. S-a propus creditorului plata imediata a sumei de 12.000 lei, pana la sfarsitul lunii decembrie inca 8.000 lei, iar restul, in functie de posibilitati, in rate de cel putin 1.000 de lei lunar. Acesta a fost de acord, dar a pretins o dobanda echivalenta cu dobanda la un credit de nevoi personale (undeva in jur de 25%). Pe langa asta mai este si "amenintarea" ca daca nu se plateste imediat sau nu se accepta conditiile lui atunci trece la executarea silita a unui teren de cca.20.000 EUR (evident cu cheltuielile aferente de evaluare, de licitatie, etc, respectiv vinderea acestuia la licitatie pe 2 lei conform traditiei).

Va multumesc.
Nu se poate pretinde o asemenea dobanda la o suma stabilita prin hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda kruk Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu Acum 2 și jumătate ani am fost executat silit de către firma de recuperare Kruk prin hotărâre judecătorească, executorul trimițând decizia de poprire, ... (vezi toată discuția)
Sulta - partaj apartament eu1984 eu1984 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti , plata sultei , stabilite in urma unui partaj pentru un apartament , trebuie platita imediat de la inchieirea partajului , ... (vezi toată discuția)
Actualizare creanta executor EfrimovD EfrimovD Buna ziua, Daca banca nu a cerut actualizarea creantei (2013-executat silit--2017 cesionat Kruk) într-o executare silita si dupa 4 ani a cesionat creanta ... (vezi toată discuția)