am 35 de ani,pot fi obligata de tatal meu sa fac testul adn?
parintii sunt divortati de 30 de ani si acum tatal meu m`a chemat in instanta
pentru efectuarea testului adn.....
Daca instanta va hotari sa faceti testul si veti ramane fara numele lui, vi-l puteti schimba apoi pe cale administrativa pe motiv ca vreti acelasi nume cu al copiilor.
multumesc pentru raspuns,dar asa zisul tata al meu doreste sa schimb absolut orice act care ii poarta numele:permis,buletin,acte masina,casa si al copiilor mei....se poate?de fapt sotul meu trece prin aceasta situatie si dupa el implicit si noi: cei 2 copii ai nostri si eu... daca in urma testului reiese ca sotul meu nu este fiul dumnealui suntem obligati prin lege sa schimbam absolut toate actele ce poarta numele dansului?
Da, doamna, se poate.. poate sa ceara orice, nu inseamna ca i se va si admite. Sa ceara doamna respingerea cererii si gata. Legea e clara, are termen de 3 ani sa tagaduiasca paternitatea, nu acu dupa 35.
Ce probe ziceti ca a adus ?
Bineinteles ca daca instanta va hotari ca nu ii e tata, si nu va mai avea tata in certificat va purta numele mamei lui si apoi se schimba tot, certificat de nastere, buletin. Daca nu reuseste sa schimbe numele apoi pe cale administrativa, schimba apoi si permis si tot. Bine, eu nu cred sa nu reuseasca , faptul ca a purtat numele asta atatia ani, e un motiv intemeiat pt a i se schimba numele din nou in cel de acum.
Eu nu inteleg de ce nu puneti problema de la inceput asa cum e ea, reala... bai, sotul meu are asta sau prietena sau vecina..
as dori sa explic din nou problema mea asa cum e
deci.....tatal sotului meu cere dupa 35 de ani testul de paternitate,doreste in urma testului sa ne schimbam numele si renuntarea la orice avere a sotului meu.dansul nu a fost casatorit cu soacra mea decat 3 ani,a trimis copii dupa statul de plata cu oprirea pensiilor alimentare pe care i le`a trimis sotului meu,a declarat dansul ca sotul meu a fost inscris la primarie de soacra nu de dansul(socrii fiind casatoriti in acea perioada).la intrebarea daca sotul meu este sau nu copilul acelui barbat socra nu a raspuns,tace si atat,ceea ce pe noi ne face sa`i dam dreptate acelui om,dansul a vb cu sotul meu la tel si i`a sp[ cine ii este adevaratul tata.dl acesta ne spune ca nu dansul este tatal sotului de aceea a avut curaj sa ceara testul dupa atatia ani.ceea ce doresc eu sa stiu:
-daca ma poate obliga vreo instanta sa fac testul ADN
-daca in urma testului sunt obligata sa imi schimb numele
-cat costa un test adn si cine suporta cheltuiala acestuia-cat ar dura un asemenea proces,cat m`ar costa si daca dansul ar castiga in urma testului as fi nevoita sa`i platesc si daune?
avem 3 copii minori si ne este foarte greu sa incepem un proces cu dansul si sa pierdem din start.deci ce ne puteti sfatui si indruma.intr`un cuvant sotul meu nu este copilul acestui domn,acest fapt este asul din maneca al dansului.va multumesc mult!
Pentru linistea tuturor, sotul dv poate face testul de paternitate si benevol, fara a ajunge in instanta. Veti avea certitudinea ca e sau nu fiul socrului dv. Daca se va dovedi ca nu e fiul socrului dv, ganditi-va ca omul acesta a platiti pensie alimentara si a trait macinat de ganduri doar pentru ca sotia a ales sa il insele.
Apoi discutati cu socrul dv si explicati-i ca, chiar daca va apela la instanta si va avea castig de cauza, dv puteti solicita schimbarea numelui pe cale adminsitrativa si veti ajunge sa purtati acelasi nume fara acordul lui.
Cat priveste dreptul la mostenire, explicati-i socrului ca nimeni nu este olbigat sa lase mostenire, si atat timp cat este in viata poate dispune cum vrea de bunurile sale, poate sa le instraineze, sa le lase prin testament cui vrea.
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitate
roxana000
Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)