Buna seara,sora mea este casatorita si are 2 fetite minore,tatal fetitelor nu isi indeplineste indatoririle de tata fiind mereu plecat de acasa nu a lucrat niciodata si in prezent este in inchisoare in Germania desi nu este pt prima data a mai fost inchis acum un an circa si in Romania.
As vrea sa stiu ce poate face sora mea pt a obtine custodia feteleor dar mai presus de toate prin ce modalitate ea poate sa iasa cu fetele din tara pt ca eu in prezent stabilita in Italia as vrea sa o aduc aici la mine pt ca in Romania se descurca foarte greu sta cu fetele in casa batraneasca a mamei traiesc din alocatia fetelor 80 de lei fetita mai mare are probleme de sanatate cu plamanii conditiile la tara sunt precare fetita este alergica la mucegai si la praf,eu am ajutato cu bani de foarte multe ori doar ca trebuia mereu sa ii trimit fara sa stie tatal fetitelor ca de stia se intorcea acasa si pana nu se terminau banii nu pleca de acolo de fetite nici nu ii pasa.
Va rog mult de tot ajutatine cu un sfat eu am posibilitatea de a le oferi fetitelor un trai decent si linistit asa cum merita orice copil din lumea asta.
Am intrebat la o avocata si a zis ca procedurile de divort sunt foarte lungi si complicate chiar daca el este un delicvent si nu isi asuma responsabilitatile de tata .Nu stiu cum sa procedez.
E, nici tatal nu prea da dovada de mari competente de tata.
De ce nu ar incerca macar mama sa ofere o viata mai buna copiilor ? Sa nu ziceti ca mutatul in Italia nu le garanteaza copiilor o viata mai buna si nici nu se dovedeste a fi in interesul copiilor, pt ca e adevarat ca nu avem garantii, insa nu vad interesul copiilor in casa aia fara conditii de locuit in sat uitat de lume.
Viata la tara e frumoasa cand te retragi la batranete..
Acu' ce sa faca, sa dea cu sapa ma-sa sa-i tina in scoala ? Care scoala, aia la care merg pe jos enspe km ? Si asta de ce, ce asteapta la tara , sa vina taica-sau din puscarie cand o scapa ? Sa vina sa le pape banii aia adunati la sapa cu ziua ?
Acu' e adevarat ca nu-i musai sa se mute in Italia, poate sa isi incerce norocul la oras, numai ca vedeti dvs, e cam greu din salariu mediu- spre minim sa platesti chirie indiferent de cat si sa ingrijesti si 2 copii de unul singur ca taticul e un pic ocupat, cel putin o vreme.
Asa ar avea grija si sora, s-ar gospodari impreuna..
In fine, nu cred ca sunt in masura sa stiu cum ar fi mai bine pt viitorul acestor copii, insa banuiesc ca n-o sa fie prea luminos la sat.
Incepem ca la psiholog, in tocam pe om pana vede singur calea si nu mai are nevoie de noi :D
Multumesc mult pt sustinere,aveti perfecta dreptate.
Tatal fetelor nu este demn de a fi numit tata,are o multime de dosare atat cu executare cat si fara,nu a lucrat si nu va lucra niciodata,pt k nu ii place munca,a umblat mereu sa faca bani pe cai usoare.
Este si fff agresiv atat verbal cat si fizic si chiar daca am lua legatura cu el acolo in inchisoare sa-i cerem acordul pt a scoate fetele din tara nu ar accepta pt ca daca lui ii merge rau trebuie sa mearga rau la toata lumea indiferent despre cine este vorba.
Fetita mai mare (6 ani) prinsese frica de el pt ca atunci cand gresea cu ceva el era agresiv verbal cu ea si cand se intampla sa greseasca, tremurand si plangand ii spunea mamei: "sa nu-i spui lui tata ca ma bate si tipa la mine"
Cea mica cat are ?
Aveti nevoie sa comunicati cu tatal pt ca aveti nevoie de dovada in instanta ca v-a refuzat.
Scrieti-i pe scurt ce doriti ( sora, desigur), eu as zice sa si traduceti in germana ( daca nu a fost judecat, scrisorile se traduc la ei si dureaza mult mai mult pana ar ajunge la el s-o citeasca), pastrati un exemplar sa aveti dovada si a ce ati scris dvs.
Eu as zice sa inceapa procedura de divort pt ca va dura, nu pierdeti timpul pt ca va fi mai greu pt copii sa se adapteze in alta tara, daca instanta va accepta ca fetele sa vina la dvs.
Ceam mica are 2,6 ani nici macar nu intreaba de el l-a vazut intr-o poza si a zis ca este nenea
ea nu stie ce inseamna TATA.
Am inteles de la un alt avocat pe care l-am contactat ca poate obtine suplinirea acordului tatalui pentru a le poate scoate din tara fara a trebui neaparat sa divorteze pt k este mai complicat si necesita de foarte mult timp si fetita mare la anul ar trebui sa mearga la scoala aici in Italia si pana le iese actele dureaza si acui un pic.
Deocamdata nu stim cu exactitate unde este arestat in Gemania,am luat legatura cu politia romana si astept raspuns.
De suplinirea acordului v-am scris si eu ieri, dar probabil ca n-ati citit..
De durat dureaza si asta si pe termen lung nu va ajuta, suplinirea acordului va ajuta la iesirea din tara , nu sa se stabileasca copii acolo, sa le dati la scaoala , sa obtineti acte de sedere.