avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transmitere prelungire detasare in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transmitere prelungire detasare in Revisal

Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 luni.Prelungirea se face incepand cu 01.11.2013.Trebuie transmisa in Revisal astazi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 31 Octombrie 2013
In situatia in care angajatorul dispune masura temporara a detasarii, contractul individual de munca al salariatului se suspenda pe durata detasarii in baza art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii. Locul muncii se modifica la alt angajator in baza deciziei de detasare a angajatorului care il detaseaza pe salariat. Prin urmare, salariatul detasat va presta activitate pentru angajatorul la care a fost detasat fara a incheia un contract individual de munca cu acesta.

Contractul individual de munca incheiat de salariat cu angajatorul care l-a detasat ramane in fiinta, dar este suspendat pe toata durata detasarii. Astfel, in cadrul unor relatii de colaborare, primul angajator convine sa cedeze, pe o anumita perioada de timp, drepturile si obligatiile ce rezulta din contractul individual de munca unui alt angajator.

Angajatorul care detaseaza va opera in Revisal perioada de detasare anterior inceperii ei, prin completarea denumirii angajatorului, destinatiei si tara in care se afla acesta.

HG 500/2011privind registrul general de evidenta a salariatilor a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 372, din 27 mai 2011.

Art. 3
(2)Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:

c)perioada detaşării şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea;
h)perioada şi cauzele de suspendare (CODUL MUNCII ART. 52 (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
d) pe durata detaşării) a contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;

Art. 4
c)elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) se înregistrează în registru în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la data suspendării;

e) pentru salariatii detasati, angajatorul de baza completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.


Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
ysa23, utilizator
:offtopic: Interventie moderator
@ysa23


Daca tot copiati pasaje din articole publicate pe alte site-uti, va rog sa postati si sursa de infornare.

Pe Forum nu este permisa nici postarea prin copy-paste a textelor din alte siteuri in paginile Avocatnet.ro. Acest forum incurajeaza originalitatea si te roaga sa intelegi ca informatiile publicate aici trebuie sa ajute oameni, nu sa prejudicieze autori de texte accesibile pe internet.
========

Referitor la subiectul acesti topic:

Articolul invocat de dvs nu obliga la suspendarea c.i.m. pe durata detasarii. Suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului este o facultate pentru acesta, iar nu o obligatie.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In revisal detasarea se inregistreaza si in suspendare? ContSters15310 ContSters15310 Detasarea unui salariat se inregistreaza in Revisal in modulul \"[b]Contracte[/b]\" in sectiunea \"[b]Detasare[/b]\". Obeserv ca in acelasi modul la sectiunea ... (vezi toată discuția)
Detasare fara suspendare ASUL28 ASUL28 Buna ziua va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: firma noastra detaseaza muncitori la alta firma pt.executare lucrari ,dar salariul, contributiile ... (vezi toată discuția)
Conventie detasare crysenc21 crysenc21 Ma poate ajuta cineva cu un model de conventie de detasare? Va multumesc, (vezi toată discuția)