avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort bazat pe comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort bazat pe comun acord

Buna ziua
Sunt casatorita de 8 ani am un copil de 5 ani si de mai bine de 2 ani de zile nu ma mai inteleg deloc cu sotul din mai multe motive.Azi dupa cate am inteles a depus actele de divort, bineinteles ambii am tot amenintat cu divortul dar se pare ca el a avut curajul.Intrebarea mea este in cazul in care copilul meu nu accepta sa doarma fara mine pt ca in 5 ani de zile nu a fost o noapte in care sa doarma fara mine il poate obliga? Vreau sa mai specific faptul ca de copilul meu a grijit mama mea de la vrasta de 1 an jumate, si este foarte atasata de mine.In urma mai multor discutii el si familia lui m-au amenintat ca vor lupta cu dintii sa imi ia copilul.As dori sa stiu ce drepturi ar putea avea el asupra copilului?Eu lucrez am un venit mai mare decat a lui, nu am proprietatea mea personala decat cea in care locuiesc acum cu el dar aceasta este luata cu credit din banca, in schimb sunt singura mostenitoare a apartamentului parintilor mei asta ar ajuta la ceva?Va rog daca se poate sa ma ajutati sa imi raspundeti la aceste intrebari
Va multumesc
cautati sprijin la protectia copilului, se poate ajunge la consiliere la psiholog, cereti schimbarea programului de vizita, va face un raport si cei de la protectie. Vor verifica si ei in ce conditii sta copilul la ei, ce nu ii place etc.
Veti vedea atunci.. vazand si facand.
Va multumesc mult pentru raspuns .Incerc sa ma documentez ca in caz de astfel de situatii sa stiu ce pot sa fac
Nu mai cocolositi atata copilul. O luna nu amancat nimic la gradinita al meu si plangea mereu. Si? Trebuie sa isi priceapa locul in familie - si nu e acela se privilegiat caruia i se fac toate poftele. Copilul trebuie iubit, inteles dar si invatat ca trebuie sa asculte. Daca vine tata si e un tata bun trebuie sa mearga cu el si sa doarma la el si sa il iubeasca. Atentie - daca il influentati negativ in aceasta privinta pot exista mari probleme mai devreme sau mai tarziu.
Stimata doamna,
Va pot spune ca divortul prin acord este singura modalitate ce pune pe primul plan interesul superior al minorului, fara expunerea lui la traume inutile, si constituie varianta cea mai simpla, mai rapida (cca 30 de zile) si mai ieftina de divort.
In cadrul sedintei de mediere, se va stabili un plan parental prin care se va decide cu cine si unde va locui copilul si care va fi programul de vizita al celuilalt parinte.
Trebuie stiut ca divortul si partajul in urma desfacerii casatoriei sunt doua discutii separate si vor fi tratate individual.
Este recomandat sa va prezentati impreuna cu sotul la mediere sau mediatorul ii va trimite o invitatie oficiala.
Puteti fi reprezentati de cate un avocat, dar ar fi de preferat sa fiti prezenti personal, pentru ca dv. insiva va stiti cel mai bine nevoile si interesele pe baza carora puteti discuta si negocia.
In cadrul sedintei de mediere veti discuta urmatoarele puncte:
- Numele de familie dupa divort;
- Custodia comuna si exercitarea autoritatii parintesti (de catre ambii parinti);
- Stabilirea locuintei copilului dupa divort;
- Modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copil;
- Stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copilului;
- Modalitatea de partajare a bunurilor comune.
Mediatorul va intocmi ACORDUL DE MEDIERE, care va contine concluziile sedintei. Acest acord trebuie autentificat de instanta de judecata sau de un notar public si astfel se obtine hotararea de divort in conditiile negociate in cadrul procesului de mediere.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, custodie comuna, un copil 3 anisori, pensie alimentara Sabu Sabu Buna ziua, Inca nu am discutat acest aspect in familie,dar s-ar putea sa nu scapam(de ceea ce imi era \"teama\") de divort. Familia are de toate, ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna seara. Sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 3 ani si jumatate. As dori sa stiu daca se poate divorta la notar si cum se stabileste custodia ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Divort cu un copil minor Eu si sotul meu ne-am despartit in fapt in 2019, cand baiatul nostru avea 11 luni. Sotul este cetatean American si a parasit ... (vezi toată discuția)