avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificate nastere si deces
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificate nastere si deces

buna ziua, am o mare problema.Am avut un unchi care a murit in anul 1942 in Bucuresti .As dori sa stiu la ce institutie trebuie sa ma duc, pentru a scoate duplicat dupa aceste 2 acte.

va multumesc

Da, de la serviciul de stare civila.
Sunt acte care se elibereaza numai in cazuri exact determinate de lege., interesul dv. nu imi pare unul legitim.
Sa aflati lucruri ca sa aflati, doar atata, nu e motivatie legala.
Si e normal sa fie asa, ca altfel toata lumea s-ar interesa de toata lumea si ar fi datele tuturor pe toate gardurile.
E nevoie de o protectie a datelor cu caracter personal...
Doriti cumva sa scrieti o carte despre acest unchi sau a fost inmormantat cu obiecte de valoare pe care mostenitorii le doresc, sau nici macar mostenitorii nu stiu ce s-a intamplat si unde a fost inmormantat autorul acestora :((
Trebuie sa aveti o justificare legala pentru a si obtine inscrisurile pe care le solicitati...Copii unchiului daca acesta a avut, pot avea mai multe sanse sa obtina aceste informatii.

Av. Cermak
nu a avut mostenitori,si nici macar bunuri nu a avut, la numai 19 ani a decedat (1942).Ma intereseaza sa ii aflu trecutul lui in aviatie si cel mai important e sa ii gasesc mormantul.Sunt singurul din familie, care ma intereseaza de trecutul lui.Nu cred ca aveti cum sa intelegeti, poate doar daca a-ti fi in situatia mea.



Dat fiind ca stiti anul si locul nasterii, ati putea incepe prin a solicita in calitate de ruda, un extras din registrul de inregistrari nasteri de la autoritatea locala de unde acest unchi s-a nascut.Tot de acolo este posibil sa puteti afla informatii si referitoare la data si locul decesului acestuia.Poate in arhiva parohiei locului/zonei unde a decedat.Este o simpla speculatie dar poate exista si un cimitir anume unde ar fi putut fi inmormantat (ceva de genul cimitirul aviatorilor)!
Daca mai cunoasteti/banuiti ce scoala/cursuri de aviatie/pilotaj a urmat, din arhiva acelei scoli posibil sa mai aflati amanunte cu privire la activitatea acestuia.
Daca a fost o mica personalitate in domeniu aviatic, posibil din ziarele locale ale perioadei respective, ziare pe care le puteti gasi la o Biblioteca centrala (teritoriala)
Poate bunicii (parintii unchiului) mai detin unele inscrisuri/informatii care v-ar putea fi de folos in "cautarile" dvs.
Daca va doriti cu adevarat si aveti o motivatie puternica, veti gasi cu siguranta ceea ce cautati.
Mult succes! :luck:

Av. Cermak
va multumesc din toata inima pentru raspunsurile dvs.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act succesiune in scopul transcrierii actului de concesiune loc de veci iordantonio iordantonio Administratia cimitirului imi cere sa reinoiesc un act de concesiune vechi din 1985 in care sunt trecut [u]eu[/u], cu 1/8 din locul de veci,[u] trei unchi[/u] ... (vezi toată discuția)
Reconstituire act de proprietate loc de veci clony clony Ma confrunt cu o problema spinoasa careia nu stiu cum sa-i dau de capat. Bunica mea si strabunicii mei sunt inmormantati in acelasi loc de veci, aflat in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune calitate procesuala Borza Borza x stapaneste un teren.Este cunoscut in localitatea respectiva ca proprietar, indeplineste toate conditiile sa uzucapeze. Proprietarul tabular de pe CF nu este ... (vezi toată discuția)