avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri inundatii Ministerul de Interne
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri inundatii Ministerul de Interne

Buna ziua,

Am locuit in casa lasata mostenire de la parinti mei, casa care jumatate este si a surorii mele. Aceasta s-a aflat intr-una din localitatile afectate de inundatii in septembrie, casa fiind distrusa 100 %.
Desi sora mea nu locuieste cu mine si nu a locuit niciodata in casa parinteasca, a incasat toti banii veniti ca ajutor pentru reconstruirea a ceea ce a fost distrus de inundatii si nu are de gand sa mai faca nimic in locul casei distruse.
Acesti bani au venit de la Ministerul de Interne, ca si ajutor pentru reconstruirea casei.
Atata timp cat sora mea a luat toti banii (eu avand incredere in ea ca vom reface macar 2 camere) si nu vrea sa-mi dea nici macar jumatate ca sa-mi costruiesc o camaruta sa am unde sa stau, pot face ceva pe cale legala?

Va multumesc,
Cu stima,
Sofia
Cel mai recent răspuns: Soffia , utilizator 13:20, 15 Noiembrie 2013
Cum a reusit sa intre in posesia despagubirilor daca nu a locuit in casa respectiva?
Detinand certificat de mostenitor dar numai pe jumatate din casa.
Discutati cu sora sa va dea jumatate din bani pe cale amiabila iar daca nu intelege spuneti-i ca veti informa autoritatile care au dat despagubirile. In mod cert se vor incepe niste cercetari privitor la modul de acordare al despagubirilor.
Aveti idee daca exista temeiul legal in baza carora au fost acordate aceste despagubiri si obligatiile ce trebuiau urmate de beneficiarii lor. Banuiesc ca de banii dati sunt obligati sa construiasca case...
In caz contrar daca nu se vor face demersuri de verificare a drumului pe care l-au luat acesti bani, credeti ca se poate sa fac plangere penala la Parchet si obtinerea a jumatate din bani prin constituire de parte civila daca am noroc sa fie vrun proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune obligatia de a face andreicosminus andreicosminus Buna ziua. In urma inundatiilor din comuna Bistret, in anul 2006, unei doamne i-a fost distrusa casa in proportie de 100%, iar autoritatile, desi erau ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)