avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlu executoriu - infiintare poprire fara somatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlu executoriu - infiintare poprire fara somatie

Buna ziua,
Am rugamintea de a-mi spune cineva daca este legala infiintarea de poprire pe veniturile salarile , in condititiile in care eu nu am primit somatie de plata.
Directia economica a primariei, prin Serviciul Executare Silita, au trimis o ,, adresa deinfiintare a popririi '', la firma la care sunt angajata, in vederea popriri din salariu, sume datorate catre bugetul local, respectiv impozit auto.
Acesta infiintare este bazata pe O.G. 92/2003republigata in 2007, anume : art. 149 al (5), (11) si (12).
Titlul executoriu este din 25/09/2013 si este facut in baza art. 141 din O.G. nr.92/2003 privind Cod proc. fisc. republigata in 2007, respectiv art. 9 al.(2) lit. d), ale aceleasi ordonante.Aceasta ordonanta este aplicabila in 2013? stiu ca s-au mai facut reglemantari in privinta Codului de procedura fiscala si in 2013.Impozitele sunt pt 3 autoturisme, dintre care eu folosesc doar unul, celelalte 2 sunt la fostul sot si le foloseste la firma lui, dar ele sunt pe numele meu, pe care am incercat sa le iau de la el dupa divort, dar le-a ascun in curtea firmei, noi aflandu-ne in proces de partaj. Avand in vedere ca eu nu am primit nici o somatie de plata, as dori sa contestatie la executare. V-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez si care este legislatia aplicabila in aceasta situatie.
Va multumesc din suflet pt orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 12:00, 16 Decembrie 2013
va multumesc mult pentru raspuns, dar, la cine ma adresez pt a obtine informatii despre actele din dosarul executional ?
Pentru a obtine informatii despre actele din dosarul executional va adresati Serviciului de executare silita din cadrul Directiei Economice. Uitati-va cine a intocmit adresa de infintare a popririi, acel executor fiscal sau un coleg de birou cu aceleasi atributii va pot spune ce acte sunt la dosarul executional. Intrebati cum s-a facut comunicarea somatiei, prin posta trebuie sa aiba o confirmare de primire, prin publicitate un proces verbal care atesta ca s-a afisat pe site-ul si la sediul institutiei.
va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum incasez datoriile datorate bugetului local de ,,rau platnici" Nãstase Cristian-Mihail Nãstase Cristian-Mihail problema: am in localitate mai multe persoane care au acumulat datorii mari la bugetul local, sumele sunt din amenzi, iar persoanele in cauza nu au bunuri ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie instintare bryan bryan La executarea silita ,mai trebuie instintat debitorul? am trimis somatia +titlu executoriu confrm codului fiscal. art.9alin2lit d si art.145 , atr.141 eu ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)