avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cheltuieli de judecata

Familia mea s-a confruntat cu urmatoarea situatie: 2 surori s-au constituit parte intr-un proces de partaj succesoral impotriva paratului CM; dupa cativa ani buni de judecata, deoarece au considerat ca decizia instantei nu a fost corecta, acestea au declarat recurs impotriva intimatului CM, recurs care nu a fost admis de instanta.
In urma respingerii recursului, intimatul a apelat la executare silita pt a-si recupera cheltuielile de judecata, de executare si celelalte cheltuieli rezultate in urma deciziei instantei.
In urma procedurii de executare silita, recuperarea cheltuielilor de judecata si a celor de executare au fost impuse doar uneia dintre persoanele care au constituit partea recurenta (doar una dintre cele 2 surori), motivatia fiind ca aceasta a fost dorinta intimatului. Intrebarea mea ar fi: este legal ca aceste sume sa fie impuse doar unei singure persoane dintre cele care au constituit aceeasi parte in proces? Pe ce baza legala poate fi facut asa ceva? In cazul in care nu este legal, care ar fi solutia rezolvarii acestei probleme? Personal, nu mi se pare just ca executarea sa se faca doar asupra veniturilor unei singure persoane.
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 09:53, 4 Decembrie 2013
Discutati cu executorul, vedeti ce a avut in vedere, daca nu are o justificare legala, formulati contestatie la executare (adica, formuleaza contestatie debitoarea executata pt intreaga suma).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii silite mariorica mariorica Buna ziua, As dorii sa va adresez si eu o intrebare: Am fost salariata la [EDITAT], in 2007 am fost data acsa prin ordonanta si toti fostii angajati, am dat ... (vezi toată discuția)
Restituire cheltuieli de executare StratVasile StratVasile pentru un debit la BRD in suma de 60.000 lei executorul judecatoresc a obtinut in instanta recuperarea debitului prin exectare silita a imobilului de domiciliu ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)