Buna ziua.
Renovez apartamentul, actiune care a cuprins si demontarea si aruncarea caloriferelor vechi, deteriorate fizic. Am luat calorifere noi, am executat racordurile de adaptare la dimensiunea caloriferelor noi, dar caloriferele noi nu sunt montate inca. Urmeaza sa repar instalatia electrica, sa zugravesc, sa pun gresie/faianta, si abia dupa aceea sa instalez si sa dau in exploatare caloriferele noi.
Ce argument pot folosi catre Administratorul asociatiei de proprietari, pentru a nu-mi trece cheltuielile de incalzire ? (decit cele cu partile comune si tevile care tranziteaza, bineinteles).
Da, pentru cei care isi demonteaza caloriferele si nu consuma, deci, caldura, pot demonstra ca acele calorifere sunt demontate, pot fi controlati lunar, da, comitetul poate decide sa fie scutiti de plata caldurii pe acea perioada.
Este o situatie exceptionala atata timp cat face exceptie de la regula generala si pentru ca este pe o perioada limitata.
Poate ca in unele asociatii comitetul intelege provizoratul acestei situatii si accepta. Eu pentru aceste cazuri am scris.
Iar considerarea unei situatii ca fiind exceptionala o decide comitetul in asociatia pe care o pastoreste, nu noi, aici, pe forum.
Noi, aici, aratam ca se poate folosi si acest articol de lege. Punct!
In practica, demontarea acelor calorifere este similara cu inchiderea lor din robinet si, in cazul in care ar fi montate repartitoare, acestea n-ar arata niciun consum. Asta se practica in blocurile contorizate unde anumite apartamente nu sunt locuite. Sunt pusi acei oameni la plata caldurii pe calorifere? Nu.
:offtopic:
Citatul cu pricina,iertati-ma, dar e ca nuca-n perete pentru cazul din topicul nostru.
Renunt la repartitoare
goby
Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)