avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord Negativ Asociatie Proprietari pentru ONG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord Negativ Asociatie Proprietari pentru ONG

Buna seara,

In urma cererii (in baza L 230/2007) prin care am solicitat acceptul stabilirii sediului social al ONG la adresa.... comiteul executiv al asociatiei de proprietari a dat hotarare negativa.

Motivarea acestei hotarari rezida din restantele mari la chletuielile de intretineri + penalitati.

Comitetul considera ca nu sunt suficiente semnaturile a 4 dintre proprietarii apartamentelor cu care ma invecinez si ca legea mentioneaza limita minima de semnaturi necesara.

Conform legii, comitetul executiv are competenta de a-si da sau nu acceptul in atare situatie si de asemeni sa solicite obtinerea acceptului a jumatate plus unu dintre proprietarii blocului (21 apartamente???).

Intrebare, in ce temei legal mi-a fost refuzata cererea si ce se poate face in continuare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:40, 4 Decembrie 2013
Puteti sa-i spuneti cum vreti: santaj, escrocherie, presiune, mod de stimulare...
Comitetul executiv isi desfasoara activitatea conform legii 230/2007 si HG 1588/2007. Conform acestora, dar si a reglementarilor de functionare a Registrului comertului si alte institutii, cel ce vrea sa-si stabileasca sediul social ori sa deschida un punct de lucru trebuie sa obtina acordul asociatiei de proprietari.
Comitetul executiv, presedinte, administrator avand cunostinta de ceea ce se intampla in asociatie, pot sa-si dea acceptul sau nu. Nu exista vreo prevedere legala care sa-i oblige.
Obligatia lor este sa raspunda, sa dea un raspuns, ceea ce au si facut in acest caz.
Iar plata debitelor catre asociatie este o obligatie legala de care solicitantul avizului nu s-a achitat. Aceasta este cheia care deblocheaza acea usa inchisa.
Amintiti-va ca atunci cand un proprietar vrea sa-si instaleze centrala termica proprie, este necesar, printre altele, completarea unui formular catre furnizorul de agent termic in care asociatia confirma ca respectivul proprietar nu are restante, ca este la zi cu platile...
Altfel nu primeste acceptul furnizorului si nu poate instala centrala.
Un proprietar a solicitat asociatiei noastre sa-i eliberam o adeverinta cu numarul de persoane ce sunt trecute la plata in asociatie. Nu i s-a eliberat adeverinta decat dupa ce si-a achitat datoriile. De ce? Neachitandu-si debitele cei din conducerea asociatiei nu avea cum sa achite facturile catre furnizori, salariul femeii de serviciu, nu avea hartie pe care sa-i scrie adeverinta, nu aveau pix cu care sa-i semneze....iar cei ce trebuiau sa-i semneze si stampileze nu aveau cum sa-si ia banii pe salariu sau indemnizatii, adica nu au fost platiti pentru munca lor.
Nu cred ca exista vreo lege care sa oblige pe cineva (presedinte, administrator...) sa munceasca fara sa fie platit. Doar daca vor ei sa faca munca voluntara ori sunt sclavi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptul asociatiei pentru stabilirea sediu srl kadir kadir Am un prieten care doreste sa isi deschida o firma(mai exact S.R.L.),dar intampina o dificultate.In legatura cu sediul,are administratorul asociatiei dreptul ... (vezi toată discuția)
Cerere de scadere la asociatie mama_mam mama_mam Buna ziua As vrea sa stiu de cine apartine asociatia de proprietari(locuiesc in piatra neamt)si cine este in masura sa intocmeasca si sa semneze cererea de ... (vezi toată discuția)
Restante foarte mari la intretinere - va rog un sfat gabriela.ammendola gabriela.ammendola imi cer scuze ca sunt noua pe site si scriu din Australia. sora mea a stat in casa mea din 2012. a plecat de o luna din casa si am aflat ca am sume ... (vezi toată discuția)