avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire agent termic in plina iarna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire agent termic in plina iarna

Buna ziua

Ma aflu in urmatoarea situatie. Fac parte dintr-o asociatie de patru scari din Ploiesti. Eu sunt in locatar cu platile la zi. Insa pe alte scari sunt restantieri. Recent am fost anuntat ca incepand cu data de 5 decembrie cei de la Dalkia intentioneaza sa opreasca furnizarea agentului termic pe toate scarile. Intrebarea mea este urmatoarea:
Se poate opri agentului termic pur si simplu cand afara pe timp de zi s-au atins -2 -3 grade? Nu am gasit un contract Dalkia pentru a-l citi, insa as vrea sa stiu nu exista nici o clauza care sa ajute locatarul corect? Dalkia nu trebuie sa asigure un minim de existenta pentru fiecare locatar abonat la sistemul lor de caldura?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:49, 4 Decembrie 2013
Din pacate, in contract se prevede ca in caz de neplata a facturilor dupa un numar de zile, dupa somarea asociatiei, daca aceasta nu se conformeaza, se poate opri furnizarea agentului termic.

Furnizorul este societate comerciala si livreaza agentul termic daca primeste banii de la beneficiari, ca la randul sau sa poata cumpara combustibil. Are contract cu asociatia si are limita responsabilitatii pana la contoarele de bransament.
Este treaba asociatiei sa rezolve cu restantierii, sa faca rost de bani si sa achite restanta la plata facturilor. Modul cum se organizeaza, cum isi creaza fonduri tampon pentru asemenea situatii, cum ii actioneaza in judecata pe restantieri, astfel incat cei bun-platnici sa nu sufere, este treaba asociatiei, nu a furnizorului.

Acest gen de contracte pot avea diferente minore intre un furnizor si altul, de principiu aceste situatii se rezolva la fel pentru ca au nevoie de bani pentru combustibil.

Luati legatura cu presedintele asociatiei si vedeti daca nu se poate face o departajare a scarilor care stau mai bine cu plata acestei facturi (exista bransament si deci si factura separata pentru fiecare scara, nu?) si care scari ar putea sa stranga banii mai usor si mai repede si poate acestora sa nu le opreasca agentul termic.
Exsta prevedere contractual asumata de catre parti ,carea corda dreptul furnizorului,ca in cazul acumularii de restante,acesta sa poata sista provizoriu furnizarea utilitatilor-pana la negocierea de angajament plata sau acoperirea debitului
Aspectul ca furnizorul de utilitati a inteles sa sisteze furnizarea utilitatilor,demonstreaza ca exista dezinteres la nivelul asociatiei de proprietari in verificarea situatiei fata de furnizorii de utilitati
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa analizeze responsabil situatia si sa desfasoare demersuri concrete la nivelul furnizorului de utilitati pentru asigurarea fluxului continuu al utilitatilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu dalkia claudia_pana claudia_pana Buna dimineata, Ma numesc Pana Claudia, locuiesc in Ploiesti si m-am lovit de urmatoarea problema: Anul trecut (2009), in luna august ni s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Blocuri debransate datorita restantelor asociatiei Petre Buju Petre Buju În Suceava,SC TERMICA SA a luat măsura(şi a transpus-o în practică)debranşării de la căldură şi apă caldă întreaga asociaţie de ... (vezi toată discuția)
Daca este legal ca asociatia de proprietari sa sisteze apa rece unui restantier marina_karina1957 marina_karina1957 daca au restante mai mari de 3 intretineri, as de proprietari are dreptu sa-mi opreasca apa am fost somata inaite sa imi sisteze apa...presedintele de bloc ... (vezi toată discuția)