avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet executiv asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet executiv asociatii

Buna ziua,
stimati colegi ma lovesc de o situatie care asa cum spune si titlul are ca subiect Comitetul Executiv.
Intamplarea face sa am legatura cu doua asociatii, una sportiva si una de proprietari.
Pe scurt: Asociatia sportiva a pierdut trei mebri dintre care unul facea parte din ,,comitetul executiv'', s-a procedat la intrunirea adunarii generale in care s-a ales un nou mebru pentru reintregirea ,,comitetului''. Juristul asociatiei ne comunica ca trebuie sa trimitem o informare catre nu stiu ce tribunal in care sa mentionam noua conducere. Nu am retinut baza legala (og26 nu ma ajuta) asa ca, va rog sa ma ajutati cu orice informatii deoarece au trecut deja doua luni de la alegerea noului ,,comitet''.
Intamplarea face ca zilele acestea sa renunt la functia detinuta in asociatia de proprietari din blocul nostru (vicepresedinte). Cenzorul imi atrage atentia aproape acelasi lucru: trebuie instiintata autoritatea locala (banuiesc ca tot tribunalul, de sector) ca s-a schimbat componenta comitetului deoarece pot fi tras la raspundere pentru perioada in care se iau decizii, eu nemaifiind mebru in comitet cu toate ca exista un proces verbal prin care s-a ales alt membru si in care se mentioneaza ca eu nu mai sunt vicepresedinte.
As avea nevoie de orice trimitere la legislatia in vigoare sa stiu unde si ce trebuie sa fac.
Cu multumiri,
Vasile
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:43, 6 Decembrie 2013
Ca sa discutam la obiect si sa gasiti poate si solutii va propun sa discutam aici numai problemele pe cre le aveti in asociatia de proprietari.
Pentru cele cu asociatia sportiva postati pe "Asociatii si fundatii"
www.avocatnet.ro/content/for...
Va rog nu abuzati de pozitia dumneavoastra ca moderator stergandu-mi mesajele care culmea, sunt ontopic, fata de ale dumneavoastra care sunt doar ca sa faceti numar de postari. Vedeti mai sus si cele doua postari ale elga50 Moderator si ynocentta utilizator pe care nu le-ati moderat cu toate ca nu raspundeau intrebarii mele explicit adresata ci doar interveneau facand flame/agitatie si deviind subiectul discutiei catre cine si ce face cenzorul.
Respectati-ma ca utilizator si veti fi respectat ca moderator.

[EDIT - repeta un mesaj sters de moderator]

Cu stima,
Vasile
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
elga50, moderator
Autoritatea locala nu este tribunalul, ci primaria. Probabil cenzorul dv. se referea la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Dar nici aici nu trebuie anuntat, in mod normal, schimbarea componentei comitetului executiv.

La tribunal, adica de fapt la judecatorie, se anunta schimbarea de statut sau acord de asociere, in general.
Daca la infiintarea asociatiei de proprietari s-a introdus in statut componenta nominala a comitetului la momentul infiintarii si ea se schimba la prima demisie, atunci statutul a fost prost facut deoarece modificarea lui nu se poate face decat cu acordul a 2/3 dintre membrii asociatiei, plus "fatzaiala" pe la judecatorie.

In consecinta, trebuie sa ne lamuriti asupra acestor aspecte:
- care sa fie autoritatea locala de care v-a vorbit cenzorul de ati presupus ca ar fi tribunalul;
- daca in statut este mentionata componenta nominala a comitetului executiv.
Asta daca vreti raspunsuri concrete.

Comparatia cu asociatia sportiva din care faceti parte sau cu orice alta asociatie nu se potriveste deoarece asociatiile de proprietari au o lege proprie de functionare.

Interventie moderator

Critica moderatorilor, ca si a utilizatorilor in general, nu este deloc ontopic, asa ca, reveniti-va si postati strict pe subiect, altfel inchidem topicul.

Dv. ati adus in discutie cenzorul, unii dintre noi v-am raspuns ce e cu cenzorul, adica flamele, iar dv. ati admonestat moderatorul care va sfatuise ce e cu acest topic deschis de dv. Acest mesaj v-a fost sters, mesaj care nu avea legatura directa cu topicul, ci cu moderatorul.
Faceti aceeasi greseala si pe mai departe, motiv pentru care v-am editat ultima interventie.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)
Componenta comitetului executiv 6655 6655 Legea 230 / 2007 , art. 21 este neclara in ceea ce priveste componenta Comitetului executiv al Asociatiei. Se poate o explicatie a componentei acestuia ? (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte Bibi62 Bibi62 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: Se convoaca Adunare generala extraordinara, se alege un nou comitet. Conform art. 26 lg. 230 noul comitet ... (vezi toată discuția)