avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin romanesc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin romanesc

buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie italian,nu am fost la starea civila in Romania si nu am declarat nicaieri ca sunt casatorita si ca am o fetita.Ce documente trebuie sa fac pt.prima oara,de unde trebuie sa incep?ce acte imi trebuie din italia?Va multumesc anticipat.


[ in romaneste e "expirat"]

Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:42, 7 Decembrie 2013
Nu se fac carti de identitate in regim de urgenta.
Nu vi se primesc actele pentru CI fara certificatele de casatorie si de nastere romanesti. Transcrierea in tara dureaza cam 30 de zile. Ar trebui sa stati pana le obtineti macar ca sa depuneti actele, ca de ridicat de la ghiseu poate si altcineva daca ii faceti procura.
Stati o luna?

Le puteati trimite pana acum cuiva din tara sa le transcrie, tot pe baza de procura speciala...
Astazi am sunat la buletine in tara,am explicat toata situatia mea.Mi s.a spus sa fac buletinul prima oara ,dupa care merg in comuna sa depun actele pt. certificat de casatorie ,etcMi s-a spus ca pt. statul roman eu suna necasatorita...
Daca ei isi permit sa va spuna asa ceva eu nu mai am nimic de comentat :) Noi aici nu dam sfaturi care ocolesc legea.
Ati spus ca aveti pasaport in termen de valabilitate, de ce va trebuie neaparat si cartea de identitate acum?
Nu am nevoie neaparat,m-am gandit ca dc.tot merg acasa sa-l fac.Am aflat acum ca eu de fapt trebuie sa fac si celalalte docum.Oricum eu prepar toate docum.de aici sa nu am surprize acasa.Sper sa reusesc sa rezolv macar unu din ele,stiind ca am putin timp la dispozitie.va multumesc pt sfaturi
Ei mi-au zis contrariul canu pot face nimic la starea civila fara CI.Transcrierea unde se face?

Alte discuții în legătură

Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport pentru copil lidia35 lidia35 Buna as dori si io eu sa stiu exact ce acte imi trebuie pt certificatul de nastere,pasaport la un copil nascut aici si daca e nevoiede ambii parinti la ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)