avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Utilizarea imagine + nume persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Utilizarea imagine + nume persoana decedata

Pot folosi imaginea si numele unui artist decedat in scop comercial (le imprim pe tricouri)? In lege se specifica despre imagine faptul ca drepturile asupra acesteia se sting odata cu decesul.

Ca exceptie: "atunci când atingerile aduse vieţii private a autorului sunt de natură să aducă atingere propriilor sentimente ale moştenitorilor şi să creeze un prejudiciu care le este personal, aceştia vor avea o acţiune în justiţie".

Folosirea numelui este asociat imaginii, si pot sa il utilizez si pe acesta fara nici o grija? Caci despre NUME nu este specificat expres.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:44, 13 Decembrie 2013
Nu puteti cere acordul mostenitorillor? Asa ar fi decent.
Viata privata a mostenitorilor e un termen deosebit de larg...
Ma intereseaza forma legala a utilizarii numelui, in lege nu este specificat efectiv.
V-as scrie un miniroman ca sa va spun eu variante, 3, 2, 45 sau mai multe. E stupid si inutil sa fac un exercitiu de imaginatie atat de amplu care ar putea sau ar putea sa nu cuprinda si situatia concreta a dv.
Daca aveti o situatie de fapt cu date exacte, o descrieti si va dam o parere. Ar fi elegant si sa raspundeti la intrebari, e de ajutor.
Pana acum parerea mea e sa cereti acordul mostenitorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuvinte scrise pe un blog developer developer Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine urmatorul lucru: \\" Pot sa imi fac un blog , pe care sa mi postez, sa ma descarc, sa mi descarc viata alaturi de o ... (vezi toată discuția)
Energia numelui ela david ela david Puteti crede - sau nu - se potriveste (evident nu total insa), energia numelui exista ! Nu este intimplator ca aveti un nume si nu altul si mai ales nu este ... (vezi toată discuția)
Cum se sactioneaza un cont fals pe facebook care a fost facut in bataie de joc chitaru chitaru Buna ziua, Am mare rugaminte la dumneavoastra care sunteti niste profesionisti si m-ati mai ajutat,sa imi dati un sfat. I sa facut mamei mele un cont pe ... (vezi toată discuția)