avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale doresc sa ma retrag din toate functiile si din SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

doresc sa ma retrag din toate functiile si din SRL

Sunt asociat in doua SRL-uri, iar intr-una dintre ele detin si functia de administrator si director. Doresc sa ma retrag din aceste afaceri cat mai repede posibil, dar avand in vedere ca firmele au si anumite proprietati, nu stiu cum se impart acestea, la cat am dreptul din societati. >Daca nu ma pot intelege cu celalalt asociat(nu imi raspunde la telefoane, e de negasit pentru ca nu vrea sa renunt ) este posibil sa renunt singur? Sa-mi dau demisia din functia de administrator si din cea de director si apoi sa merg la Registrul Comertului sa cer retragerea din SRL? N-as vrea sa se ajunga in instanta pentru ca dureaza mult.
Convocarea adunarii se face in forma prevazuta in actul constitutiv, iar in lipsa unei dispozitii speciale, prin scrisoare recomandata, cu cel putin 10 zile inainte de ziua fixata pentru tinerea acesteia, artandu-se ordinea de zi (art. 195 alin. 3 din L. 31/1990, modificata si republicata). Asta este dispozitia pt SRL.
In cazul SA-urilor procedura este mai complicata si este prevazuta in aceeasi lege la art. 117.
Concluzia: in primul rand verificati actele constitutive, daca nu prevad nimic, faceti cum scrie in lege.
Art. 195, alin. 3 ??!!
Da. Este vorba de art. 195, alin. 3 din Legea 31/1990 republicata in M.O. nr. 1.066/17.11.2004.
Inainte de republicare gasesti acelasi tex la art. 190 ali. 3 din aceeasi lege.
Problema e ca la SRL nu te poti retrage din firma fara acordul celorlalti asociati.
Modificarea actului constitutiv se face cu acordul tuturor asociatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga srl prin mandat sictiran sictiran Buna ziua, Reprezentantul legal al unei societati comerciale (SRL) emite o hotarare AGA in calitate de mandatar, cu invocarea art 121 din legea ... (vezi toată discuția)
Convocare aga DivinaeFoillie DivinaeFoillie Buna, Ce se intampla in situatia in care convoc AGA - in cazul unui SRL - in conditiile impuse de lege, dar unul dintre asociati refuza sa ridice scrisoarea ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)