avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Trag speranta ca putem pastra o linie decenta a discutiei, chiar daca e in contradictoriu. Multumesc!
Diana_1604, nu ai inteles nimic .....nu e vb de invatare mecanica sau fotografica asa cum probabil ai invatat tu si o sa uiti tot atat de repede pe cat te lauzi ca ai asimilat......e vb de cat de bine ai reusit sa intelegi institutiile juridice , relatiile dintre ele si sa le asezi pe fiecare unde le este locul...or asta nu se poate face in nici un caz in 3 , 4 luni oricat de "smart" ai fi tu, "trust me", e doar o aparenta, chiar daca ai luat acest examen care nu a fost f dificil.
Andreea Lisievici a scris:

Trag speranta ca putem pastra o linie decenta a discutiei, chiar daca e in contradictoriu. Multumesc!

Am o intreabre: cum imi pot activa contul? Singurul lucru pe care il vad p e site e "contul tau e inactiv. click aici." Apoi imi spune ca mi-a fost trimis un link (sau ceva de genul) catre adresa mentionata la inscriere, dar cand intru pe mail, surprindere: nu gasesc nimic! Cum e posibil? Pana la urma, cum imi activez contul? Cand imi este activat contul si cum? Multumesc!
Mihaela a scris:

Buna dimineata! In cea mai mare parte sunt de acord cu voi, cu durerile voastre (poate pt ca si eu am fost in situatia voastra, dar la definitivat). Am scris prin pg anterioare povestioara mea (cu happy-end - Slava Domnului). Mi-as fi dorit sa fi fost in comisia de corectura, i-as trece pe toti cei care in limita bunului-simt au tratat subiectele toate; insa sunt o avocata intre atatea alte mii, care nu are nici o "pila" la Barou pt a intra in astfel de jocuri. Cei care au intrat si care vor intra in aceasta frumoasa profesie, cine v-au fost supraveghetori la examen (si tot ei va vor fi si la definitivat) :happy: ... nimeni altcineva decat simplii angajati ai Baroului, secretare, IT-isti, casiere, etc. Niste arogante si in viata de zi cu zi, nu numai la examen/e. Uneori (cand vad ce fel de note se dau) incep sa cred ca tot astia corecteaza, altfel, un avocat cu experienta nu poate da astfel de calificative (cine a luat intre 1-2 pot sa inteleg ca a dat inapoi foaia doar su subiectele fara sa scrie nici macar un cuvant) iar intre 2 - 5 cat de cat a buchisit niste prostii). Eu as organiza totusi exam de admitere, dar oral... as pune 2-3 intrebari din materie si "pa" ; insa la definitivat se face cu adevarat trierea. Acolo e lucrarea proprie, cunoasti-scrii, nu cunosti - nu scrii. Iar acolo nu se permite sa vina cineva cu vb "a copiat dupa mine" , cine lasa sa se copieze dupa el la definitivat, inseamna ca e prost (scuze de cuvant) cel ce lasa, nu cel ce copiaza. Pe cand la admitere, nu prea se poate dovedi copiatul ..pt ca e pura teorie...mai schimbi putin topica (daca stii cum) si gata, nimeni nu te banuieste.
Cineva a intrebat daca se pot face contestatiile pe acelasi formular :DA.
App. stimate coleg Raduleascu A (pp) incearca sa nu incluzi pe toti avocatii definitivi in categoria "scartari"; pt ca desi sunt av. def. deplang soarta atator sute (mii -in tara) de posibili viitori avoacati, lasati pe dinafara! Multumesc pt intelegere.

stimata viitoare(sper si pt mine) colega Mihaela....eu am facut stricta referire la aceia care au ridicat mana doar pt o obtine niste bani
nu indraznesc sa ii critic pe cei care cu adevarat muncesc in meseria asta si nu doar beneficiaza de pe urma unor festivitati si ocazii cum au fost cele de acum
mamam mea este avocat definitiv....si pt ca sa fie definitiva a invatat de am crezut ca o sa moara....si a invatat cu mine :D dat fiind ca eram proaspat student la drept boboc pe atunci :P si vreau sa spun ca stia cartile alea ca pe tatal nostru ca sa ii dea diversi indivizi care nush ce treaba au in meseria asta si ce pregatire profesionala pt a corecta au avut pt ca i-a dat 5 la penal si la procedura iar unul dintre seminaristii pe care eu i-am avut la penal l-a pikat la def la penal unde tocmai acolo seminarista stia materia ca era sa faca infarct
dar subiectivismul sa traiasca bine :D
in concluzie.. revin si intaresc sustinerea ca nu m-am referit la toti avocatii ci numai la acea categorie care a ridicat mana pt motivele sus expuse
cu stima
mar1000 a scris:

Diana_1604, nu ai inteles nimic .....nu e vb de invatare mecanica sau fotografica asa cum probabil ai invatat tu si o sa uiti tot atat de repede pe cat te lauzi ca ai asimilat......e vb de cat de bine ai reusit sa intelegi institutiile juridice , relatiile dintre ele si sa le asezi pe fiecare unde le este locul...or asta nu se poate face in nici un caz in 3 , 4 luni oricat de "smart" ai fi tu, "trust me", e doar o aparenta, chiar daca ai luat acest examen care nu a fost f dificil.

uite, chiar pot sa spun ca apreciez acest "or", in ciuda insinuarilor rautacioase :)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)