avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
dreptroman a scris:

sunteti SLABI, sunteti SLAB PREGATITI si nu faceti decat sa va inventati scuze pentru propriile esecuri.

sunt unii oameni aici care au invatat 1 an 2 ani, luni de zile. nu cunosc pe nimeni bine pregatit care sa nu fi intrat din prima.

Da s-au dat si note aiurea, da s-or fi facut si aranjamente dar nu mai scrieti toate mizeriile care va trec prin cap.

Ati invatat 14 ore pe zi? ati mancat pe paine 6000 de pagini? ati consumat 20 de markere subliniind? daca da atunci sunt sigur ca sunteti avocati deja.

ganditi-va bine si nu va mai mintiti singuri. credeti ca ati depus suficient efort in 4 ani de facultate plus cateva luni de invatat? credeti ca daca ati terminat o facultate de hocus pocus pe la cine stie ce universitate neacreditata si ati invatat 2 luni aveti vreo sansa??

Grow up.

Veniti pe forum si invatati din niste carti de sinteze de tot rasul, sau din niste subiecte prost rezolvate care circula pe aici. veniti si va faceti ca invatati 1 luna mizeriile alea de subiecte rezolvate si traiti cu impresia ca stiti "drept" si aveti pretentia sa intrati intr-o profesie..oricare ar fi ea.

V-ati pus vreodata intrebarea ce faceti aici?

de ce vreti sa fiti avocati? ce faceti de saptamana viitoare daca intrati in barou?

sunt o gramada de paraleleli care sustin examenu asta fara macar sa aiba vreun avocat coordonator cu care sa fi discutat inainte...

nu-i nimic...mai e si la anu...mai e si peste doi ani...peste trei....

s-a copiat...s-a furat...si tot nu au fost in stare decat 250 de oameni sa intre in barou?!?! din astia 100 sa fi intrat pe bune si sunt mandru ca sunt coleg cu ei!

nu mai aruncati cu noroi in tot ceea ce va face voua rau...ce treaba aveti voi cu pozitia 400? credeti ca vorbiti in cunostinta de cauza? mi-a fost colega si ati vrea voi sa stiti carte cat stie ea...o sa treaca la contestatii?...sa speram..

ati picat la una dintre materii si ati avut note mari la restul? faceti contestatie si o sa treceti...dar nu mai considerati note mari 6.5 si 7

hai, gata, la munca

Totalmente de acord cu ce spune acest dreptroman. Era timpul ca si admiterea la barou sa devina un examen crancen care sa faca o departajare clara intre competenta si incompetenta, chiar cu ajutorul unui element de alea. Marele avantaj consta in faptul ca sutelor de nepregatiti le este refuzat accesul in profesie. Pierderea consta in cateva zeci de candidati care datorita unor diverse imprejurari mai mult sau mai putin aleatorii isi vad blocat accesul in profesie cel putin pentru moment. E totusi un risc asumat al unui sistem de evaluare perfectibil. Sunt pline instantele de guristi, ca avocati nu-i pot numi, cereri de chemare in judecata facute in scarba, nu mai insist, cunoastem cu totii. Se pare ca a venit vremea ca si candidatii la barou sa cunoasca dificultatile accesului in profesie precum candidatii la INM...
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
lindych, utilizator
Mihaela-Elena (Ela) a scris:

radulescua86 a scris:

adi8 a scris:

fii si fiice..de tati sunt peste tot, in toate barourile..un copil de avocat nu cred ca a picat un examen de primire in profesie...ca un exercitiu, uitati-va la listele din teritoriu..printre primii..cei cu traditie juridica ..in familie..

cauta la Radulescu Andrei Daniel pozitia 739 parca....mama avocat bunuicu avocat din 1979....am luat nota 4...deci pika fii de avocati
nu mai spuneti ca nu pika...iti trebuie mai mult un nume sonor TICLEA AL TIBERIU va suna cunoscut?? este fiul marelui profesor de dr muncii Al ticlea....oare e vre-o coincidenta ca a luat examenul????
probabil ca "da" :D

Fara suparate ti-o spun ...dar tu dupa ce vei fi admis in profesie si iti vei lua si definitivatul, vei avea de-a gata atat cabinetul de avocatura sau societatea, cat si clientela. Noi ceilalti (printre care ma numar si eu ) avem o strangere de mana (cum spunea cineva pe aici) si speranta ca totusi de undeva, candva sare norocul si pt noi. ;) App. tu stii sau poti sa iti dai seama cat de greu e sa iti infiintezi cabinet, cata alergatura e? Apoi te multumesti cu oficiile , platite ingrozitor, da le accepti pt ca trebuie sa castigi ceva. Si iti iei banii...la un moment dat ... :angry:

nu stiu sa iti spun cat e de munca pt un cabinet insa pot sa iti spun ca eu plec la Arad daca voi fi primit in profesie...nu imi place aici in Arges de unde sunt eu....mult prea multa mafie...nu ca si acolo nu ar fi
totusi clientela ti-o faci sau cel putin asha am vazut la mama...nu a avut pe nimeni sa ii dea clienti sa isi creasca clientela sa nu mai poata lucra din prima....in 5 ani a reusit sa faca ceva
e de munca dar merita...cel putin asta e in continuare parerea mea...esti liber sa faci ce vrei...si cum vrei...sper sa nu te lovesti de o imposibilitate de clientela....desi sunt moemnte in care vei avea si aceasta prb :D
eu am spus despre strangerea de mana si in continuare o sustin pt ca asta e adevarul...cel putin asha a fost anul trecut cand au fost facute numirile la noi in Arges :P
Fratilor, cum e pana la urma cu membrii comisiei nationale??? Cine sunt aceia???
Se compun si din avocati ai fiecarui barou??? In Decizia 87 din 28 august 2009 scrie ca membri comisiei nationale sunt prevazuti in Anexa 3. Dar care e aiaa???Ca nu inteleg...
lindych a scris:

dreptroman a scris:

sunteti SLABI, sunteti SLAB PREGATITI si nu faceti decat sa va inventati scuze pentru propriile esecuri.

sunt unii oameni aici care au invatat 1 an 2 ani, luni de zile. nu cunosc pe nimeni bine pregatit care sa nu fi intrat din prima.

Da s-au dat si note aiurea, da s-or fi facut si aranjamente dar nu mai scrieti toate mizeriile care va trec prin cap.

Ati invatat 14 ore pe zi? ati mancat pe paine 6000 de pagini? ati consumat 20 de markere subliniind? daca da atunci sunt sigur ca sunteti avocati deja.

ganditi-va bine si nu va mai mintiti singuri. credeti ca ati depus suficient efort in 4 ani de facultate plus cateva luni de invatat? credeti ca daca ati terminat o facultate de hocus pocus pe la cine stie ce universitate neacreditata si ati invatat 2 luni aveti vreo sansa??

Grow up.

Veniti pe forum si invatati din niste carti de sinteze de tot rasul, sau din niste subiecte prost rezolvate care circula pe aici. veniti si va faceti ca invatati 1 luna mizeriile alea de subiecte rezolvate si traiti cu impresia ca stiti "drept" si aveti pretentia sa intrati intr-o profesie..oricare ar fi ea.

V-ati pus vreodata intrebarea ce faceti aici?

de ce vreti sa fiti avocati? ce faceti de saptamana viitoare daca intrati in barou?

sunt o gramada de paraleleli care sustin examenu asta fara macar sa aiba vreun avocat coordonator cu care sa fi discutat inainte...

nu-i nimic...mai e si la anu...mai e si peste doi ani...peste trei....

s-a copiat...s-a furat...si tot nu au fost in stare decat 250 de oameni sa intre in barou?!?! din astia 100 sa fi intrat pe bune si sunt mandru ca sunt coleg cu ei!

nu mai aruncati cu noroi in tot ceea ce va face voua rau...ce treaba aveti voi cu pozitia 400? credeti ca vorbiti in cunostinta de cauza? mi-a fost colega si ati vrea voi sa stiti carte cat stie ea...o sa treaca la contestatii?...sa speram..

ati picat la una dintre materii si ati avut note mari la restul? faceti contestatie si o sa treceti...dar nu mai considerati note mari 6.5 si 7

hai, gata, la munca

Totalmente de acord cu ce spune acest dreptroman. Era timpul ca si admiterea la barou sa devina un examen crancen care sa faca o departajare clara intre competenta si incompetenta, chiar cu ajutorul unui element de alea. Marele avantaj consta in faptul ca sutelor de nepregatiti le este refuzat accesul in profesie. Pierderea consta in cateva zeci de candidati care datorita unor diverse imprejurari mai mult sau mai putin aleatorii isi vad blocat accesul in profesie cel putin pentru moment. E totusi un risc asumat al unui sistem de evaluare perfectibil. Sunt pline instantele de guristi, ca avocati nu-i pot numi, cereri de chemare in judecata facute in scarba, nu mai insist, cunoastem cu totii. Se pare ca a venit vremea ca si candidatii la barou sa cunoasca dificultatile accesului in profesie precum candidatii la INM...

lindych stii cati bani iau cei ce promoveaza examenul de intrare la INM?? stii cati bani iau cei ce promoveaza examenul de intrare la un Barou??
deci sincer spunemi si mie cei ce au intrat cu interviu in perioada 1995-2000/001 sper sa nu gresesc oare sunt mai pregatiti ca noi sau erau la data respectiva mai pregatit ca noi>??? sincer chiar nu cred
trierea asha cum am mai spus-o o repet o face piata....pregatirea continuua a celui ce are interes va demonstra ca este mult mai bun decat unul xcare sta toata ziua la cafele si spera sa pice, nu citeste si doar ce prinde in zbor si considera ca este suficient...cel putin dat fiind multilateralismul dezvoltarii legii in Ro esti obligat daca vrei sa fi bun sa citesti...sa te pui la curent cu tot ceea ce se intampla...sa te perfectionezi in mod continuu...pt ca nimeni nu e perfect :D
dar apare problema plictisirii dupa ce ai 30 de ani de practica...incat esti satul de citit, de perfectionat te limitezi la ceea ce sti :P
pt ceea ce se ofera examenul a fost mult prea dificil anul acesta :D
Noh, dragul meu coleg (iti spun "coleg" pt ca poate dupa recorectare te alaturi noua), e bine daca vrei sa fi pe cont propriu. Bravo, felicitari... de obicei copii "mostenesc" aceasta avere de la parinti/bunici. Daca intr-adevar vrei sa pleci in lume (ca obs eu asa, esti "baiet" mare) ai mare curaj, mai ales ca ai pe mama ta deja ca suport (si nu o spun cu rautate). Dupa cum ai vazut si tu la dansa, e munca multa pana te pui pe picioare si pana poti spune ca ai un castig din care poti supravietui. Nu stiu cum sunt taxele in tara, dar la BB e usturator. Pt stagiari e 10% din salariu, iar pt def e 10% din venitul lunar sau 180 daca nu ai castigat nimic. Bani pe care musai trebuie sa ii dai luna de luna , altfel ai imbulinat bulina. #-o
P.S. Mafie e si la capitala (mai ales)... parerea mea, e sa ramai langa mama ta! Ti-o spune un om care trage din greu ca sa se ridice. Deocamdata am cateva luni de cand flutur cu mandrie Decizia de av.definitiv.:giggle:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)