avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
manu_ella a scris:

Fratilor, cum e pana la urma cu membrii comisiei nationale??? Cine sunt aceia???
Se compun si din avocati ai fiecarui barou??? In Decizia 87 din 28 august 2009 scrie ca membri comisiei nationale sunt prevazuti in Anexa 3. Dar care e aiaa???Ca nu inteleg...

Manu_Ella ... citeste ce am scris aici si nu te panica.
Comisia Nationala, este de fapt , comisia fiecarui barou... comisia de recorectura, numita de fiecare barou in parte, in componenta caruia/carora intra avocati sau consilieri, fiind pp. numita de dl. Decan. Tot din auzite, stiu ca acum sunt 3, pe cand la prima corectura au fost 2 (lucrarile fiind impartite jumate-jumate - aproximativ, desigur). Acum se vor recorecta, laolalta.
P.S. o sa caut acea decizie si te lamuresc mai bine! ;)
am stat si fac avocatura de cand am inceput facultatea stiu sa redactez, stiu sa fac toata munca opt a sustine un cabinet....nu am pledat :D....insa e timpul sa imi iau si zborul nu voi avea tot timpul pe cine sa ma sprijin si va trebui sa am suficient sange in picioare ca sa ma sprijin pe ele :D
si da ai drepatet este un sistemb bolnavicos (parca era si un film de mungiu LEGATURI BOLNAVICIOASE) si stiu ca trebuiesc platite niste taxe dar nu intentionam sa plec cu carnetul in mana il las sa se dezghete, trec iarna si dupa plec :D si sper sa ma descurc
si eu sper ca la recorectare sa le vina mintea la loc :D
btw felicitari pt definitivat
daca vrei o intreb pe mama cum si-a facut cab ind si iti scriu aici :D
Multumesc. Mi-ar fi de mare folos, daca ai putea afla cate ceva. Pe aici lumea e individualista. Si sicer, daca nu mi-ar fi atat de greu, ti-as propune un parteneriat; dar se para ca iti face cu ochiul Aradul. N-am zis ca nu stii cu ce se mananca avocatura, ci am zis ca e f greu de unul singur intr-un sistem in care se practica nepotismul. Iar tu ai sansa sa profiti. Oricum esti de apreciat pt ceea ce vrei sa faci. =D> Bafta. Eu am facut stagiul intr-o societate in care eram inconjurata de fiica avocatului, fiul sau si nepoata. :happy: ... mai mult nu spun pt ca se intelege de la sine cum mi-am petrecut cei 2 ani de stagiatura. Dar, intr-un fel sunt multumita, pt ca am invatat, pt mine, chiar daca pe langa ceea ce deja aveam de rezolvat si era al meu, mai rezolvam si pt fiica-sa si nepoata-sa...si din cand in cand si pt fiu-sau. #-o
am vazut 2 opinii referitoare la cum ar trebui sa fie examenul de admitere. eficienta, competenta etc... la un moment dat ma gandeam sa le ignor. dar acum intreb: de unde atata frustrare? parerea mea e ca inveti in facultate nu 3 ani dupa aia. restul, desi intr-adevar noi il numim invatat e de fapt o repetare a cunostintelor. si nu domnilor nu invatam toti dupa sinteze. plus ca vad o opinie de sustinere care zice ca exista „victime colaterale” dar care sunt necesare pentru a fi perfectibil sistemul, iar domnul/doamna pe care il citeaza sustine ca daca au intrat pe bune 100 e multumitor. mi se pare mie sau e o contradictie?

nota 10 vi se pare destul de mare???? crede-ti ca poate fi luata pe sinteze???
parerea mea si o sustin este ca sistemul acesta este departe de a fi perfectibil intrucat este departe de a testa ceea ce ar trebui testat. prin urmare ab initio este gresit. dar e doar opinia mea personala.

cat despre faptul ca mi se va admite sau nu contestatia... cum va fi asa va fi. deja nu mai tine de mine. si la anul e un an. ma deranjeaza insa generalizarile care se fac, de genul: sunteti slab pregatiti - toti asa in masa??? se intra numai pe pile oare e chiar asa???? si, fara suparare, cunosc situatii in care cel care nu a intrat era foarte bine pregatit pot spune chiar ca dadea clasa la multi avocati si totusi nu a intrat. asa ca va rog, daca se poate mai usor cu generalizarile ca nu e cazul.

si sincer nu am nimic cu pozitia 400 mai mult chiar mi-e total strain de cine este vorba. va rog nu ne mai bagati pe toti in aceeasi oala.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)