avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
extras:
Contestaţiile la probele scrise se depun la sediul subcomisiilor de examen, în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea rezultatelor şi se soluţionează de către Comisia de contestaţii, după ce lucrările scrise resigilate, însoţite de contestaţia formulată în scris şi de procesul verbal de resigilare sunt transmise de preşedintele subcomisiei de examen, Comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
Transmiterea contestaţiilor şi a lucrărilor scrise ce vor fi reevaluate se va face în cel mult 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
Comisia de soluţionare a contestaţiilor este convocată de Preşedintele Comisiei naţionale de examen şi îşi desfăşoară lucrările la Bucureşti.
Transportul şi cazarea membrilor Comisiei de soluţionare a contestaţiilor din alte barouri sunt suportate de U.N.B.R., la cererea acestora.
Pentru promovarea examenului, candidatul trebuie să obţină media generală de minimum 7 (şapte) şi cel puţin nota 6 (şase) la fiecare dintre materiile de examen.
În toate situaţiile în care se procedează la afişarea ori comunicarea prin afişare a unor informaţii privind examenul, ori a baremului, a rezultatelor examenului, a rezultatului soluţionării contestaţiilor, ori a rezultatului final a examenului, procesele verbale de afişare se semnează de secretarul şef al baroului de la sediul subcomisiei de examen şi se contrasemnează de Preşedintele subcomisiei de examen, cu menţiunea orei şi a datei de afişare.
Rezultatele examenului se comunică de subcomisiile de examen la U.N.B.R., unde funcţionează conducerea examenului naţional.
Centralizarea şi afişarea rezultatelor finale de examen se va face în cel mult 24 de ore de la data ultimei comunicări a rezultatelor stabilite la soluţionarea contestaţiilor.
-//-
Mihaela-Elena (Ela) a scris:

Multumesc. Mi-ar fi de mare folos, daca ai putea afla cate ceva. Pe aici lumea e individualista. Si sicer, daca nu mi-ar fi atat de greu, ti-as propune un parteneriat; dar se para ca iti face cu ochiul Aradul. N-am zis ca nu stii cu ce se mananca avocatura, ci am zis ca e f greu de unul singur intr-un sistem in care se practica nepotismul. Iar tu ai sansa sa profiti. Oricum esti de apreciat pt ceea ce vrei sa faci. =D> Bafta. Eu am facut stagiul intr-o societate in care eram inconjurata de fiica avocatului, fiul sau si nepoata. :happy: ... mai mult nu spun pt ca se intelege de la sine cum mi-am petrecut cei 2 ani de stagiatura. Dar, intr-un fel sunt multumita, pt ca am invatat, pt mine, chiar daca pe langa ceea ce deja aveam de rezolvat si era al meu, mai rezolvam si pt fiica-sa si nepoata-sa...si din cand in cand si pt fiu-sau. #-o

bafta pt def
si felicitari
in ceea ce priveste comisia , am intrebat si eu la BB dar nu se comunica, personajele doresc a ramana in anonimat
sunt mamicuta lui radulescua86
trebuie sa faci cerere pt deschiderea cabinetului
sa arati ca ai spatiu , cu alte cuvinte dovada spatiului unde iti vei desfasura activitatea
si la momentul la care eu am dat def-ul taxa era de 500 lei
nu stiu cat este la voi la BB
bafta in continuare
iar in ceea ce priveste parteneriatul nici eu nici a86 nu ar lucra in bucuresti nici platiti #-o
Sunt convinsa... sincer nici eu nu as lucra, dar aici imi am familia (si aici nu ma refer la parintii mei). Cererea respectiva am depus-o am platit si diferenta de taxa de la stg. la def., dar ma alearga pe la adinistratia financiara unde m-am inscris cand eram stg si mi s-a facut CUI-ul , acum trebuie anulat si rafacut altul pt def. In plus, cum aici pe sectoare, si Bucuresti e asa de "mic" , iar ei dureros de imcompetenti, ma duc de la sect 1 la 6, apoi la 3 si tot asa. Mi-au mai cerut si un cont la banca ... stampila, facturier, chitantier, delegatier... si toate astea nu le pot face pt ca sunt legata de respectivul CUI. X-(:angry: Si uite asa "colind" din mai (de cand mi-au eliberat decizia) si pana acum si tot mai am... #-o Inclin sa plec si eu pe undeva prin tara, eventual la SB, dar poate intr-un an-2... acum nu e chip! Bafta pt fiu la examen/e. :luck::)
Mihaela-Elena (Ela) a scris:

Sunt convinsa... sincer nici eu nu as lucra, dar aici imi am familia (si aici nu ma refer la parintii mei). Cererea respectiva am depus-o am platit si diferenta de taxa de la stg. la def., dar ma alearga pe la adinistratia financiara unde m-am inscris cand eram stg si mi s-a facut CUI-ul , acum trebuie anulat si rafacut altul pt def. In plus, cum aici pe sectoare, si Bucuresti e asa de "mic" , iar ei dureros de imcompetenti, ma duc de la sect 1 la 6, apoi la 3 si tot asa. Mi-au mai cerut si un cont la banca ... stampila, facturier, chitantier, delegatier... si toate astea nu le pot face pt ca sunt legata de respectivul CUI. X-(:angry: Si uite asa "colind" din mai (de cand mi-au eliberat decizia) si pana acum si tot mai am... #-o Inclin sa plec si eu pe undeva prin tara, eventual la SB, dar poate intr-un an-2... acum nu e chip! Bafta pt fiu la examen/e. :luck::)

sa fie
daca nu mai exista si instanta de judecata , nu numai unbr =D>
D-na avocat, ce se poate face in cazul in care la contestatii nu se rezolva problema? Am aceeasi situatie ca si fiul dvs..o nota mica la o materie....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)